Mi lehet a fáradékonyság oka, hogyan tudok javítani rajta?
183 cm magas vagyok, körülbelül 75 kg. . A testalkatomat keménykötésűnek, marconának mondanám (széles vállak, átlagosnál nagyobb testtömeg, de pocak meg ilyesmi semmi, izmos karok, nagy, izmos vádli). Az évfolyamból Én futok a leggyorsabban (diákolimpián is indultam tavaly, dobogós sajnos nem lettem), a 60 métert 7.4 mp alatt futom, illetve legtöbb szabályos fekvőtámaszt is én tudom végezni, kötelet kéz nélkül mászok minden nehézség nélkül, de pl. semmilyen ügyességi szám nem megy (előre bukfencezni is csak nehezen tudok). Az ügyetlenségem nem is zavar annyira, mint az, hogy nagyon hamar elfáradok minimális futástól is (200 métert mértünk, lementem 29 mp alá, de utána alig kaptam levegőt, remegtek a lábaim...), a kocogás is nagyon ki tud készíteni, rövid táv után is hamar elfáradok. Sportolni nem nagyon sportolok, az utóbbi időben néha elmentem kocogni.
Mi lehet ennek a rossz állóképességnek az oka, amikor több mint igen jól megy, és hogyan tudnám orvosolni?
15/f
Meg is válaszoltad a kérdést: nem szoktál sportolni.
Ha végeznél állóképességi edzést, akkor jó lenne az állóképességed, ilyen egyszerű.
Legbagatellebb ok lenne az alvás hiánya.
A másik dolog lehet a vitaminhiány.
Egészítsd ki minden nap egy multi komplexszel az étkezésedet, még ha nem sportolsz, akkor is.
De te kevered az egyes képességeket.
Lehet hogy valaki például nagyon jó az erőgyakorlatokban de az állóképessége nem a legjobb.
Elég robbanékony vagy: láb nélküli kötélmászás vagy sprint megy, de nem vagy hozzászokva pl. a tartósabb mozgáshoz.
Végezz olyan fajta sportot és élj rendes életmód szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!