Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A testépítők mennyire jó futók?

A testépítők mennyire jó futók?

Figyelt kérdés
Mert hát gyúrnak eleget lábra meg kardióznak is. Meg most láttam dekathlonistákat, akik eléggé kigyúrtak, és simán tolták az 1500 métert.
2009. nov. 1. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Én edzek kb 2,5éve és a 2km lemegy kb 8perc alatt a 107kilómmal (192cm vagyok) Az már egy másik dolog,hogy 10percig alig kaptam levegőt. Én azt vettem észre hogy aki tömeges (mint én) az is tud jól futni,de aki szálkás az mégjobban! Én nem nagyon szeretek futni,inkább a monoton sétáért vagyok oda (jobban égeti a zsírt)
2009. nov. 1. 11:19
 2/8 anonim válasza:
100%
Minél nagyobb az izomtömeg, annál nehezebb lesz hosszútávot futni. Lásd a példát pl Olimpián, ahol a 100m-es sprinterek csupa kidolgozott izomzattal rendelkeznek, a hosszútáv futók meg 40 kg-os pálcikaemberek(erős túlzással).
2009. nov. 1. 11:53
 3/8 anonim ***** válasza:

a jó futóeredmények, vagy a kitartó futás képessége nemcsak az izmoktól függ, hanem a szív és a tüdő edzettségétől. a súlyok emelgetése kevésbé edzi a szívet és a tüdőt. ahogy az előző válaszoló is mondta, a nagyobb tömegű testnek több energiájába kerül magát felgyorsítani, és hosszú távon tartani a tempót.

tehát a válasz: nem jellemző, hogy a testépítők egyben jó futók is lennének, de lehetnek kivételek. és ezek a kivételek valószínűleg rendszeres futóedzéseket is végeznek. :D

2009. nov. 1. 12:01
 4/8 bumbi02 ***** válasza:
fent vki irta hogy a 100 kilojával 8 perc alatt futja le a 8kmt 2,5 év edzés után.. én hobbiból focizgatok heti párszor, 62 kilommal én is 8 perc alatt futom a 2kmt:) szal sztem számit a suly is, nem mind1 mennyi sulyt akarsz elvinni a célig:)
2009. nov. 1. 14:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért is írtam hogy: "Én azt vettem észre hogy aki tömeges (mint én) az is tud jól futni,de aki szálkás az mégjobban!"

Szóval aki véknyabb az jobban bír elvileg futni.

2009. nov. 1. 14:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Rövidtávon jól futok de hosszútávon meghalok!

egy testépítő.

2009. nov. 1. 16:28
 7/8 bumbi02 ***** válasza:
igazából amennyire tudom futáshoz inkább a kitartás kell és tüdökapacitás minthogy hatalmas izmok...életemben nem gyurtam de 7km-et lefutom
2009. nov. 2. 17:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem nézzétek meg a Pumping Ironnak azt a jelenetét,mikor rögbiznek..kissé vicces..

http://www.youtube.com/watch?v=Z5tkTwQvhts&feature=related

Klasszikus értelemben jobbak,mint az átlagember(egész nap TV-zik),de rosszabbak mint a "normális" futók.

2009. nov. 3. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!