Mi pontosan a squash?
Vonalak vannak felfestve a pályára, azokon "belül" kell maradni. Speciális squash ütő kell hozzá és speciális gumilabda. A labdák különböző keménységűek, különbözőképpen pattannak vissza a falról. Kezdőknek a "jobban" pattanó labda ajánlott. Általában a squash pályákon elvárás a teremcipő, hogy ne hagyj nyomot a padlón. Amúgy semmi külön cucc nem kell. Illetve egy törölköző a pályára is, mert ha rendesen játszol, akkor bizony szakad rólad a víz. Ketten játszák.
Nagyon jó játék, érdemes kipróbálni. Én tök kezdő szinten vagyok, de nagyon szeretem.
az első és második hozzászólónak küldöm
igen így van egy játék (nagyon f@sz@
[válasz a kérdésre]
igazából a "squash" szó azt jelenti: "tottyan" a labda egyik tulajdonsága de ha valaki "squash" szót mond fallabdának vesszük, de így is fordítják:-))
Van 2 négyzet festve a pályára az egyikből kell szerválni (ütni a labdát) de úgy, hogy a főfalon a felső és középső csík közé menjen a labda és a pálya a főfallal párhuzamosan van még egy csík, az és az üvegfal közé kell esnie a labdának (arra a területre). Ha ez megvan akárhova lehet ütni a labdát a legalsó és a legfelső főfali-csík között, és a pályán akárhova, az a lényeg, hogy "megszivasd" ellenfeled, hogy ne birja visszaütni a labdát vagy olyan helyre essen a labda ahonnan megüti de a labda nem megy el a falig, akkor tiéd a pont.
kell hozzá:
ütő, valami jó (nekem Karakal Pro-3SL van, 125 gramm-os 23.000-ért vettem)
labda (1200-ért árulják a pályákon, de lehet 600-ért is kapni)
fehér/világos talpú teremcipő
partner/edző
pálya foglalás (egy pálya 1600-ba kerül nálunk (Kiskunhalason) de a diák bérletben 5600 a nyolc alkalom, családiba pedig 4400 a 4 alkalom)
sztem nem hagytam ki semmit...
mellesleg én nagyon jól játszok... és te? (már ha játszol:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!