Gáz és riasztófegyver viselési szabályok?
nagy szabálya nem volt,ma sem nagyon van,ne legyen látható,legyen nálad mkh kártya és a viselési engedély,valamint ha nem alkalmas a fegyver a csőre töltött viselésre akkor ne legyen a csőben patron és kibiztosítva kell hordani.
ennyi szabály van jelenleg.
2006os fegyverhez viszont csináltatnod kell mkh kártyát mert az 2011ben lejárt neked.
"legyen nálad mkh kártya"
Ilyen szabály nincs!
Értékesíteni csak MKH-val szabad ilyesmit, de nem kötelező az MKH megléte, magaddal hordani meg pláne nem kell.
pedig kell,az mkh kártya igazolja hogy jól működik a fegyver,a viselési engedély visszavonásig érvényes az adott fegyverre viszont az mkh kártya 5évig érvényes,utána hosszabbítani kell,fegyvermesterrel megnézetni a fegyvert és új mkh kártyát kapsz.
ha viseléshez nem kell magaddal hordani akkor nem tudod igazolni hogy érvényes az engedély mivel az engedély a viselés alap feltétele az mkh kártya.
ennyi erővel akkor 5év után meg sem kell csinálni az új mkh-t hiszen úgy sincs nálad a kártya és az engedély határozatlan idejű.
mind a két káryta kell,mondták is nekem a rendőrségen.
kérdező,ilyen az mkh kártya.
"mind a két káryta kell,mondták is nekem a rendőrségen. "
Hehe :) Azokkal írásban kommunikálunk. Szóban mondanak akármit, de jogszabályi alapja nem sok van.
És nem, az MKH lejárta elvileg nem akadályozza a gázpisztoly jogszerű viselését. Csak pár ezresért senki nem kezd balhézni velük...
"fegyvermesterrel megnézetni a fegyvert és új mkh kártyát kapsz"
Nem fegyvermesterrel, hanem kizárólag a PKLV Kft-vel. Kizárólag ők jogosultak ilyet kiállítani, tudtommal.
hát nem tudom egy ideje már nem foglalkozok a témával,amiket tudok azokat a gázpisztoly.hun olvasgattam meg az ott lévő fórumról ahol fegyver mániások vannak meg szakértők a fegyver mestert is ott írták.
egyébként gondolom fegyver mester vizsgálja meg a fegyvert PKLV Kftnél nem a takarító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!