A jóga női sport?
Nagyon érdekel, szeretném kipróbálni, milyen is a jóga, de oda túlnyomó többségben, sőt szinte 100%, hogy csak nők járnak.
Szerintetek?
Nem.
Én is "jógázom" de mivel nincs a közelben jóga oktatás ezért Kino Mcgregor videóiból kinézem a nehezebb gyakorlatokat. :)
6. válaszoló.
Szerintem amiből Világbajnokságot rendeznek az sport :)
A jóga nem sport és nem női.
Eredetileg több ezer évvel ezelőtt beavatott személyek végezték és szinte kivétel nélkül mind férfiak voltak. Azért tűnik úgy, hogy női sport, mert a jóga stúdiókba valóban szinte csak nők járnak, mert a férfiak ezt cikinek vagy férfiatlannak tartják.
Sportnak meg azért nem mondanám, mert nem a testi átalakulás a célja, hanem a lelki és szellemi fejlődés és Istennel való kapcsolat megteremtése.
nincs olyan, hogy női sport...ahova én járok, minden férfi és női is, bárki mehet bárhova. viszont minden órára leginkább nők járnak (a kettlebell az egyetlen kivétel), a férfiak inkább az edzőterembe mennek.
a tesómék edzőtermében odaírják az órák mellé, hogy férfi, női, de oda is mehet felváltva akárki. az öcsém többször is elvolt állítólagos női tornákon, s mindig kemények voltak, ráadásul, férfiak tartották...s ő azt is mindig mondja, hogy a lányok sokkal keményebben szoktak edzeni, az ő meglátása szerint, mert egy csomó férfi csak ül az edzőteremben a gépeken, telefont nyomkodva, a lányok meg edzenek rendesen.
nyugodtan menj el rá, nem fog senki se kinézni.
amúgy, én pl. pilatesre járok, s arról is hallottam már, hogy állítólag női sport, és leginkább tényleg csak lányok járunk (mint az összes többire). pedig férfi találta ki, s katonáknak, meg rendőröknek tartotta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!