Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lovaglás . Mit tegyek?

Lovaglás . Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Imádom a lovakat , és lovagolni is szeretek . De elvesztettem a bizalmamat az egyik lovammal , és azóta nem merek lóra ülni . De nagyon hiányzik és megint szeretnék lovagolni , de egyszerűen annyira félek ,hogy mégy ügetésbe se merek menni .

2013. júl. 22. 01:21
 1/6 anonim válasza:

miért vesztetted el a bizalmad? mi történt ? velem is ilyen van/volt..1éve leestem a barátnőm lováról egy terepen..gyors ügetés közbe hirtelen befordult egy kis utcába amit észre se vettünk és én meg leestem..xd azóta félek vágtázni pedig az nem vágta volt hanem ügetés...vágta közbe bukdácsol a ló alattam és mindig orra akar esni...1hónapja meg az ágaskodásra szokott rá és azért félek ráülni..bemakacsolja magát és akkor jön az ágaskodás d mnit az atom..de mégis ráülök,mert 1.muszáj mozgatnom 2.imádom őket :D

ágaskodás ellen mit tudnák tenni amugy?:O

2013. júl. 22. 02:54
 2/6 anonim ***** válasza:

1: hajtsd előre nagyon határozottan, tudod, mozgás közben nem tud felágaskodni (csak álló helyzetből)

Kérdező: erre csak az a gyógyír, ha visszaülsz. Ülj más lóra, idősebbre, nyugodtabbra. Vagy menj vissza futószárra, hogy biztosan tudd, kontroll alatt van a ló.

Idővel javulni fog majd ez, ne félj. :)

Vagy B-tervem: tartsatok leesést gyakorló órát (akár voltizshevederrel). Ha már jól tudsz majd esni, nem fogsz ettől félni.

2013. júl. 22. 09:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazából az történt , hogy nagyon sokat bakolt és többször is volt ,hogy leestem . Tél volt mikor hatalmasat estem az edző szerint szinte repültem és akkor úgy megtörtem és azóta félek
2013. júl. 22. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez sajnos benne van a pakliban - télen jókedvűek a lovak, hűvösebb van és ezt élvezik. :)

Esetleg mozgassátok le a kiszemelt lovat futószáron kicsit óra előtt, kiereszti a gőzt.

2013. júl. 22. 11:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt mindig megcsináltuk .
2013. júl. 22. 11:37
 6/6 Lili1Dtimpex válasza:
Te vesztetted el a bizalmadat?:o 9évesen leestem a lóról, (első esésem volt 1év lovaglás után) combnyaktörés.Fél évvel ez után már ráültem a lóra,Féltem,de nem érdekelt.Mert tudtam,hogy én később ebből akarok majd megélni.Mert szerettem csinálni.Azóta is leestem 100x,megkérdezik hogy Félsz? Azt mondom hogy nem.Pedig de..de akkor sem szabad!
2013. júl. 23. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!