Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy fussak, hogy ne legyen...

Hogy fussak, hogy ne legyen izomlázam?

Figyelt kérdés

Kb. két hete kezdtem el futni. Először a közeli 400 m-es pályára mentem futni, és bemMár a 10. körnél éreztem hogy fáj a lábam, de olyan jó volt futni, hogy nem hagytam abba. elegítés nélkül 35 kör sikerült. Másnapra fájdalmas izomlázam lett, de azért tudtam még mozogni, úgyhogy el is mentem futni este, gondoltam ha rádolgozok nem lesz annyira fájdalmas az izomláz. 3 nap múlva már egész jó volt, ezért bemelegítettem (egy videó alapján), és futottam kb. 30 kört. Ugyanúgy izomlázam lett. Futás közben nem ittam meg 2 dl-nél több vizet (kissé szúrt az oldalam).

Olyan jó futni, én meg csak most kezdtem el. Ma is elmegyek, tudom hogy izomlázam lesz, de megéri. Mit kell tennem hogy ne legyen futás után izomlázam?

Egyébként 16 éves fiú vagyok, és rendszeresen kerékpározok közel 2 éve, és maratonon is voltam már bringával.

2013. júl. 21. 19:36
 1/5 anonim válasza:
melegíts be rendesen és futás után nyújtsd ki az izmaidat alaposan.
2013. júl. 21. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg próbáld fokozatosan növelni a terhelést, ami az edzés lényege.
2013. júl. 21. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez az óriási lelkesedés, imádat a futás iránt hidd el, hamar el fog illanni, ha ennyire nem tartod be a fokozatosság elvét! Esztelenség 10+ km-t futni teljesen kezdőként! Főleg rögtön egymás után többször! Nem csak az izomláz miatt, az ízületeidet is roncsolod így! Csak fokozatosan! Kezdj mondjuk 3 km-rel, fuss heti kétszer, igyekezz ezt mindig egyre gyorsabban lefutni, és havonta adj hozzá mondjuk 500 m-t! Ez így jó lesz, de engedd, hogy a lelkesedésed tegyen tönkre!
2013. júl. 21. 20:57
 4/5 anonim ***** válasza:

nagyon fontos, hogy nyújts utána! de ne csak így hébe-hóba.. hanem fájjon ;)

amugy le a kalappal.. jó az állóképességed. :) igaza van az előzőknek.. ne tedd tönkre magad. csak fokozatosan. így tovább!

2013. júl. 26. 18:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A többieknek nagyon igaza van! Így nem lehet belevágni a közepébe. Fokozatosság, melegítés, nyújtás. Ajánlom: futók, kocogók könyve. Ha ügyesen csinálNÁD, akkor szépen lehetNE fejlődni, gyakorlatilag izomláz nélkül, vagy nagyon minimális izomlázzal.
2013. aug. 6. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!