Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit kell tudni a feederbottal...

Mit kell tudni a feederbottal való horgászatnál?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek horgászni de igazán jó botom még nem nagyon volt, csaj régebbi, régebbi orsóval, ezért kértem szülinapomra egy 3,6-os feederbotot, feeder orsóval, de nem igazán tudom mitôl különböznek a feederbotok a többitôl, meg azt sem értem teljesen, miért jár hozzá 2 spicc és az mire jó. Kérlek segítsetek, cikizô kommenteket hanyagoljátok, hisz alig másfél éve kezdtem. 13/F

2013. júl. 15. 16:31
 1/5 anonim válasza:

A feederbotnak az az előnye, hogy puha spicce van. Azért járt 2 spicc hozzá, mert az egyik lágyabb, a másik keményebb. Hogy melyiket használod az az időjárástól, széltől, víz áramlatától függ, mert ezzel úgy szoktak horgászni, hogy a part vonalával párhuzamosan teszik a botot, és így a spicc meghajlása, rángatódzása jelzi a kapást.

Egyébként maga az egész bot elég hajlékony, és ez ki tudjaőrleni a hal energiáját, ámbár nagy hal fárasztása sok időt vesz igénybe feederrel.

20 as nál vastagabb damillal nem érdemes szerelned, mert nincs sok tárhely a feeder orsókon, és gondolom nem akarsz óriási halra menni az elelyén. Egyébként én nagyon szeretem a feederezést, nemrég is fogtam vele 20 as zsinorral egy 9.90kg es pontyot, habár engem inkább a rablóhalak horgászata elytett rabul, csak olyan víz nincs a környékünkön.

Ha hosszútávon szeretnél horgászn, akkor jövőre mindenképp meg kell csinálnod a vizsgát. Én két napja lettem 14, tegnap levizsgáztam:D

Mert ha elkap a halőr( most már nagyon ellenőriznek) kemény bírságra, és esetleg max 3 évi eltiltásra is számíthatsz.

Na sok sikert a halfogáshoz

2013. júl. 16. 09:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) engedélyt majd megcsinálom, nálunk van olyan lehetőség, hogy sima napijeggyel egy maszek holtágon tudok horgászni, mert a haverom apjáé a hely. De engedélyen gondolkozom. A vizsga miből áll?
2013. júl. 16. 17:51
 3/5 milan990920 válasza:
Jobb,élmény a fárasztás velük,érzékeny spiccük jelzi a kapást,finomabb pecát tesznek lehetővé.
2013. aug. 6. 03:33
 4/5 anonim válasza:

Szia, én vagyok az elso valaszolo.

A vizsga tulajdonkeppen csak az alapveto elmeleti horgaszismeretekrol szol, ez tenyleg csak az alap, es tudni kell.

A vizsga ugy tortenik, hogy bemesz egy egyesuletbe, mondod, hogy vizsgázni szeretnél. Adnak egy konyvet ami 1000 Ft, es minden benne van amit tudni kell.

Meglepoen vastag konyv, de nem nehez megtanulni, en egy nap alatt elolvastam, aztan talulgattam.

Mar sokmindent tudtam elotte is, ezert kb 4 napba telt felkeszulnom.

Amire nagy energiat fektess, az a halfelismeres, tilalmi idok, meretkorlatozasok illetve, hogy ki mivel, hány horoggal, hány bottal, hogyan horgászhat, az alapvető és a tiltott horgászmódszerek.

Tudok ajánlani egy vizsgahelyet, bent van a Lágymányosi híd( Rákóczi) túloldalán, a Lágymányosi utca. Itt eleg rendesek. Nekem os elsore sikerult itt.

Sok szerencset

2013. aug. 6. 11:28
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi :)
2013. aug. 7. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!