Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék hobby szinten az...

Szeretnék hobby szinten az íjászattal foglalkozni. Effelől tudnátok segíteni nekem? (többi lent)

Figyelt kérdés

Legfőképpen a tradícionális íjak tetszenek. A tervem annyi, hogy esetleg a kertben vagy pedig kint a közeli pataknál fákra célozva (céltáblákra) lőhessek. Ehhez milyen engedélyek kellenek? Hallottam, hogy kéne fegyvertartási, meg engedély a madárfélék vadászására. De miért? Én nem vadászni szeretnék, hanem csak simán akár otthon 1-1x lőni vele. Nem érdekelne semmilyen más módszer, csak az íj. És a másik kérdésem az lenne, hogy ha egy íjászati boltba, v vadászboltba bemegyek és veszek egy íjat, ott fel kell mutatnom valamit, vagy rögtön vihetem, ha fizetem?

18 éves vagyok, átlag adatokat tudnátok adni ? pl hány fontos kéne stb.

2013. júl. 12. 11:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Íjat szabadon vehetsz, nem kell engedély.

Saját területeden használhatod.

Más területén akkor ha rendelkezel a tulajdonos írásbeli engedélyével.

Vadászathoz vadászvizsga kell.

2013. júl. 12. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:
30-35 fontos elég lesz kezdésnek, de a boltban úgyis kipróbálhatod. Tömj meg egy zsákot forgáccsal vagy szalmával jó keményre és arra lövöldözz, mert a fa hamar tökrevágja a vesszőket, a polifoam meg marha drága. Alu vagy karbon vesszőt vegyél mert strapabíróbbak, fa csak versenyre kötelező. Lehetőleg ne legyen a tolla zöld vagy sárga, mert marha nehéz meglelni a fűben.
2013. júl. 13. 17:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszoltakat, mind hasznosak voltak számomra és nagyon sokat segítettetek vele :)
2013. júl. 13. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!