Mit sportolnak a brazilok és egyéb déli nép, hogy ilyen jó alakjuk van?
Genetika?
Na akkor megkérdezném, hogy az amerikában élő feketék, mexikóiak, spanyolok esetében megszűnt a genetika, vagy mi lehet az oka, hogy többségük súlyosan elhízott?
Nem, az életmód az oka nagyrészben....
Volt szerencsém Dél-Spanyolországban élnem egy darabig és elmondhatom, hogy óriási különbségek vannak például a táplálkozásban, mozgáskultúrában, életvitelben.
Beszélhetnék órákig a stresszes, idegbeteg, depressziós magyarokról, akik undorító zsíros szarokat esznek, se pénzük se kedvük sportolni, mozogni, táncolni, stb...
Délen ez mind homlokegyenest fordítva van. Már a tengeri levegő, éghajlat is jó hatással van az emberre, ezt tudhatja, aki nyaralt már huzamosabb ideig ilyen helyen.
A napsütés, ami évi átlagban sokszorosa az itthoni napsütéses időszaknak, szintén pozitív, nem beszélve az elfogyasztott ételekről.
("az vagy, amit megeszel")
Kint olcsó és könnyen hozzáférhető ételek a tengeri herkentyűk, halak, gyümölcsök hihetetlen választéka.
Ne kelljen most részleteznem: mindenki utánaolvashat a mediterrán étrend pozitív hatásainak....
Mindez, kiegészítve a kiegyensúlyozott, pozitív életszemlélettel, a vidám, mindíg jókedvű emberekkel bizony kihat a génállományra és ezen keresztül a felnövő generációk egészségére, külalakjára.
Köszönöm a válaszokat.
11:57-es elhiszem és teljes mértékben igazad van!! De emellett mit sportolnak?? :) Mert szerintem akkor ebből következően nem is egy izzadtságszagú edzőteremben nyúzzák a gépeket, mint mi magyarok?! Futás? Aerobic? Görkori? Mit? :)
Hálából a lepontozásért, válaszolok erre is.
Konkrétan brazil srácok járnak le hozzám az edzőterembe. Ők fociznak, és mellette gyúrnak is.
Spanyolországban a legkisebb faluban is kivilábított, NB1 színvonalú -vagy annál jobb- sportpályák vannak.
Az iskolásokat viszik ki oda, illetve hétvégenként bajnokságok, versenyek vannak, amit nagyon komolyan vesznek.
Minden spanyol lakásban van minimum 5-6 kupa, serleg, amiket büszkén mutogatnak.
Ezenkívül hétvégente ellepik az utakat a kerékpárosok.
Egész rajokban tekernek, mivel minden főút mentén kerékpár útak vannak, lakott területen kívül is.
Ez is nemzeti sport.
Valamint ugye ott vannak a vízi sportok, pl. a kite, ami nagyon népszerű mostanában. Szeles napokon, ameddig a szem ellát a part mentén több száz kite-vitorla látszik mindenfelé.
Én ezt láttam, de pontozzatok le nyugodtan, biztos nem igaz.
Én felpontoztalak mindkét esetben!!
Mi ez a kite?? Vagy mi...
Köszi a választ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!