Az árvíztől ki tud dőlni egy ekkora fa a Margitszigeten?
ki tud de nem amiatt fekszik ott az a fa a képen,az ki vágva lett valószínűleg azzal a kis husqvarna láncossal.
ha árvíz vitte volna ki akkor gyökerestől lenne eldőlve,valamint árvíznek nyoma sincs a fa kérgén.
másik lehetőség hogy erős szél szakította ki de akkor szintén gyökerestől lenne vagy pedig a törzse lenne szét törve.
Ez egy legalább 80 éves fa. A cikkben a kép alatt azt írja "A kidőlt fákat felaprítják és elviszik"
A képen a Főkert vágja láncfűrésszel a legalább méter vastag törzset. Ez a fa hol dőlt ki?
Az árvíz most vonult le, tehát az itt jön a képbe, arra utalhat. Olyan nagy vihar nem volt a szigeten szerintem, hogy kidöntse ezt a fát. Tudom, hogy sok a platán a szigeten, ami elég gyenge minőségű fa, de ez nem tudom milyen a képen és nem is tűnik nagyon korhadtnak a törzse.
Furcsálltam, hogy kidőlhet egy ilyen masszív fa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!