Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg az győz a szkanderban,...

Tényleg az győz a szkanderban, akinek hosszabb a keze?

Figyelt kérdés
Pl.tegyük fel,hogy két egyforma erős ember szkanderozik,egy alacsony,rövidkezű és egy magas,hosszúkezű.Akkor a magas,hosszúkezű fog győzni?

2013. jún. 1. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem pont, hogy a rövidebb karú nyerne. De nem csak az erőn múlik, rengeteget számít a technika, például, hogy ki kapja el jobban az indítást és ki tudja előbb behúzni a másik csuklóját.
2013. jún. 1. 15:57
 2/10 A kérdező kommentje:
De pl.egy nagydarab kövér ember könnyebben letud nyomni egy alacsony,sovány embert?
2013. jún. 1. 16:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy nagy darab kövér embernek alapból több izma van valószínűleg, mint egy soványnak + valamennyire közrejátszik az is, hogy nehezebb a karja.
2013. jún. 1. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Rövidebb kar előny hasonló erőszint esetén. Fizika.
2013. jún. 1. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem kevered te véletlen a kart és a kezet?
2013. jún. 1. 18:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Az nem ugyan az?
2013. jún. 1. 18:39
 7/10 anonim ***** válasza:

kar: [link]

kéz: [link]

2013. jún. 2. 01:10
 8/10 anonim ***** válasza:

és kihagytam:

arcpálma: [link]

2013. jún. 2. 01:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom miről beszéltek,pont hogy a hosszabb karú embernek van nagyobb esélye.

Egy egyszerű példa rá,amit mindenki megért:

Van egy nyitott ajtó.

Hogy könnyebb becsukni, ott ahol van a kilincs, vagy beljebb a közepe fele?

Így van ez a szkánderben is,minél messzebb van a kar a forgástengelytől, annál kevesebb erő kifejtésére van szükség.

Fizika

2013. jún. 2. 09:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez az. De a kar az ajtó!

A forgástengelytől minél messzebb dolgozol, annál nagyobb erővel hatsz az ajtóra (kisebb erővel is kinyitod). Azaz minél messzebb dolgozunk a könyökömtől mint tengely, annál kisebb erő is elég hozzá hogy rám NAGY erővel hassanak.

[link]

[link]

Adott erő (én most 1kg súlyát írtam) 2 különböző erőkar esetén a hosszabb erőkarnál fog nagyobb forgatónyomatékot biztosítani. Azaz az én könyököm fog szanaszét szakadni, mert elég hosszú karom van ugyan akkora erőkifejtésre.

A szemléletes példa: tarts ki egy gerendát, mihez kell több erő ha hosszú, vagy ha rövid? :) (azonos tömeget feltételezve)

2013. jún. 2. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!