Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Protein lanyoknak?

Protein lanyoknak?

Figyelt kérdés

17eves lany vagyok, es eleg sovany(168/49). ugy tanacsoltak hogy ha szedek proteint akkor tobbet hizok, de ha emellet jarok meg fitness terembe akkor tobbet izmosodok de hizok is.

ez jo otlet? karos-e az egeszsegre? mennyit kell szedni?

2013. máj. 28. 18:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nyugodtan semmi bajod nem lesz tőle még a jégkrémekben is van! adagolás rá van írva a vásárolt termék dobozára 1-3 adag naponta. de inkább minőségi húst vegyél(csirke mell,hal) jobban megéri pénzben mert elég drágák a fehérje készítmények (30 adag 5-7) ezer forint
2013. máj. 28. 18:46
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem lányként ne szedj proteint!

ha sportolsz és fehérjedúsan étkezel ( hal, sovány hús) akkor gömbölyödsz, de nem hízol

én 11 évig intenzíven sportoltam, és nagyon vézna alkat vagyok, de mégis azért "formás" voltam.

2013. máj. 28. 18:54
 3/11 anonim válasza:
utolsó indokold már meg miért ne szedhetne protein készítményeket?
2013. máj. 28. 18:59
 4/11 Dogmatix91 ***** válasza:
A protein magyar neve a fehérje. A fehérje pedig létfontosságú tápanyag. Nyugodtan eheted, de a legfontosabb a rendes kajálás. Először az étrendedet rakd rendbe, utána érdemes tápkiegek után nézni. Arányaiban egyébként egyáltalán nem drágák a fehérjék (főleg ha nagyobb kiszerelést vesz az ember).
2013. máj. 28. 19:08
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

második válaszoló vagyok.

nem szeretnék kötözködni, nem is vagyok szakértő.

szerintem csak még fiatal ahhoz, hogy proteint szedjen.

még fejlődésben lévő szervezet, inkább természetes módon ( a mindennap bevitt táplálék által) vigyen a szervezetébe izmosodást segítő anyagokat.

ez csak egy személyes vélemény, az ő döntése kire hallgat, én nem akartam rosszat.

2013. máj. 28. 19:11
 6/11 anonim válasza:
Akkor ne írj butaságokat. Nyugodtan szedheti semmi káros nincs benne, ez nem dopping! (Személyi edző voltam)
2013. máj. 28. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak egy jótanács: ha mégis egy proteinpor mellett döntesz, márkásat és minőségit vegyél - kérd ki szakértők tanácsát is (vagy olvasgass vissza), mert azért elég sok borzalmas ízű van. Amit itt a hardcore hímek megisznak - annak nagyrészét Te biztosan nem fogod. :)
2013. máj. 28. 19:14
 8/11 anonim ***** válasza:

A fejlődő szervezeteknek olyannyira nem árt az ilyesmi, hogy a csecsemőtápszerben is ez van, tejsavófehérje izolátum vagy hidrolizátum. Ennyit erről.

De ezt sosem értettem, hogy annak, hogy "fejlődő szervezet", mi köze van a táplálék ezen formájához? Nem mesterséges, csak ki van szűrve. Sőt, sokszor olvastam olyat is, hogy diétázni sem ajánlják (egyszerű emberek) a gyerekeknek emiatt. De a diéta csak megtervezett étrendet jelent, mitől jobb az, ha eszi a random szemetet, ami elékerül?

On: izmosodáshoz helyes étrend és helyes edzés kell. Az étrend része tud lenni a fehérjepor, ha úgy érzed, érdemes (= edzés után érdemes, ha nem tudsz elég húst enni, akkor is, bár anyagilag nem feltétlenül jársz jobban).

2013. máj. 28. 19:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Épp hogy a fejlődő szervezetnek a legfontosabb a megfelelő táplálékbevitel. A protein pedig miért nem természetes? Ha úgy mondom hogy tejsavóból kivont fehérje, abban hol a természetellenesség?
2013. máj. 28. 19:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok tanacsot, meg eldontom. amugy komolyan gondolom az edzest. 3honapja heti 3alkalommal jarok aerobik-ra, de emelett meg akarok edzeni :D hust pedig eszek rengeteget, napi szinten .
2013. máj. 28. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!