Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a húst nyersen mérjük,...

Ha a húst nyersen mérjük, attól a benne lévő fehérje mennyisége nem csökken? Hiszem a hús is összemegy

Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 07:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem csökken, a víz távozik belőle sütéskor. Bár olvasni olyat, hogy a kis zsírral együtt pici (pár gramm) fehérje is kisül, de ez nagyon kevés. Összességében vizet veszít a hús sütéskor és marad a fehérjetartalom.
2013. máj. 25. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Sülési veszteség és szeletelési veszteség is létezik húsoknál sőt még hűtve tárolási veszteség is. Mindez a hús fajtájától is függ persze.

Egyébként minél tovább főzzük a húst, annál kevesebb lesz a fehérjetartalma, a marhahúsnál a veszteség elérheti a 40%-ot is.

2013. máj. 25. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!