Ha a húst nyersen mérjük, attól a benne lévő fehérje mennyisége nem csökken? Hiszem a hús is összemegy
Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 07:27
1/2 anonim válasza:
Nem csökken, a víz távozik belőle sütéskor. Bár olvasni olyat, hogy a kis zsírral együtt pici (pár gramm) fehérje is kisül, de ez nagyon kevés. Összességében vizet veszít a hús sütéskor és marad a fehérjetartalom.
2/2 anonim válasza:
Sülési veszteség és szeletelési veszteség is létezik húsoknál sőt még hűtve tárolási veszteség is. Mindez a hús fajtájától is függ persze.
Egyébként minél tovább főzzük a húst, annál kevesebb lesz a fehérjetartalma, a marhahúsnál a veszteség elérheti a 40%-ot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!