1 hónapja rendszeresen futok (heti 3-4x) a térdem kikészült, de miért?
Folyamatosan mozgok. 25 perceket futok, de a térdem annyira fáj, hogy már 2030 perc álldogálás után (vasalás, főzés) majd bepisilek annyira fáj...
nyikorog is a térdem (néha hallani lehet), de ha ráteszem a kezemet akkor érzem, hogy nyikorog.
úgyhogy nézelődtem, és jó kilátásaim vannak, ha ezek a csodaszerek tényleg segítenek:
vélemény?
22éves leszek.
nincs nagy testsúlyom ami a térdemet nyomná. 58 kiló vagyok és 155 centi (igen fogynom kell ezért is futok).
Betonon futok, mert nincs másra lehetőségem.
és eleinte is fájt a térdem, de nem ennyire és nem ilyen sokáig.
futás előtt is fáj, futás után meg pláne...
budapesti vagyok, és a margit szigethez szívesen elutaznék (1-1,5 óra oda az út), de nincs pénzem bérletre jelenleg.
Ezért itt oldom meg a futást. Rengetegen futnak itt egyébként. Gyerekek tucatjával, 50-es arcok, 20-as korú csajok... ezért gondoltam mi nekem a beton, hogyha még rajtam kívül 30-40 ember erre fut?
melegítek, sokszor még futás közben is 5-10 perc megszakításokkal melegítéssel telik el.
Illetve van futócipőm. Olyan MINT a nike, csak ez nem 25ezer volt... de könnyű, hajlékony, puha, kényelmes.
Mellette lúdtalpbetétet is teszek amitől még puhább lesz a talpa, tehát van játéka a lábamnak a cipőben és az egyik lábam majdnem 3 centivel rövidebb, TILOS magasítás nélkül futnom, vagy egyáltalán úgy járkálnom..
a balos térdem fáj egyébként nagyon.
pihentetni kell a láb izmokat is!
a test legnagyobb izmai, átlagban 72-96 óra kell a regenerálódáshoz,
két egymást követő nap sose fuss!!!
egy futó edzés után min legyen egy nap pihenés, amikor a lábat pihenteted, attól felsőtestre lehet csinálni szabad testsúlyos gyakorlatokat is.
ha pedig nagyon fáj, akkor vegyél izület regeneráló készítményt, pl proenzi vagy van egy csomó olcsóbb szer is.
bőven elég lenne heti 3 futás
és még itt is lehetne variűéni az edzéssel, egyik intervallum edzés lenne, rövid sprintek és kocogások váltathatnák egymást, vagy séta és közepes intenzitású futás, utána meg a másik edzésen végig egy iramban futás
úgy kezdtem az edzést, hogy 1 perc futás, egy perc séta. mivel már 4. hétben vagyok, így 4 perc futás (kocogás, lassan, szépen) és 1 perc séta.
ennél kíméletesebben hogyan lehet mégis? sokat olvastam, és sok könyvet is vettem, hogy tudjam a táplálkozást, a mozgást és minden mást rendszerezni az életemben...
nem gondolom,, hogy helytelenül csinálnám.
engem a térdfájdalom zavar, és nem terhelem meg. az orvosom viszont kiröhögne, egyszerűen vállmegrántással azt mondaná: ne fusson akkor... problem?
hagyjuk már... akkor ennyi erővel senki se mozogjon! A futás a LEGHATÉKONYABB mozgás az összes mozgás, edzés közül, ezt nem csak én állítom!
3 kilót fogytam heti 3x-i mozgással. És nem igen diétázom, mert kell a szénhidrát IS!
Fent van egy link, azt látom senki se nézte meg... az a készítmény megoldás lehet a problémámra?
még mindig a térdfájdalom a probléma, nem pedig a futási szokásaim rosszak... köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!