Van bizonyíték arra, hogy egyes táplálék kiegészítőkben nem az van, ami a címkén?
Van!
VAN Dirtboy tisztellek de tényleg van bizonyíték :D
Az ár! Van egy olyan minimum pl hogy a kenyeret nem adhatják kilónként 100ft alatt mert drágább az alapanyag.
A vaterán pedig pont ez megy, van hogy 1200ft ért adják a 80%-os "tejsavófehérje" kilóját pl 10 kilós zacskó esetén. Drágább az eljárás meg a savó mint amennyiért haszonnal megpróbálja eladni a noname árus amit haszonnal vesz valahonnan.
Amúgy van bizonyíték is. Kémiai eljárásokkal reakciókkal ki lehet mutatni, a fehérje egy érdekes anyag, sokmindenre érzékenyen reagál.
Mondhatod hogy jó de az boltban nem kapható. Nos igen, de az olyan boltok amik kicsit újak, és bizar árukat árulnak esélyes hogy bepróbálkoznak ilyenekkel.
Szerintem legolcsóbban fehérje igényeket a wheyprotein.hu-n találsz. Olyan 3400ft/kg alatt már csak akcióban találni fehérét, olyan mingyárt lejár a szavatossága akción. Bár az nem gond.
Ami kint van felsorolásban az OÉTI oldalán, az tuti jó! A többiből én nem vennék.
Ez nem igaz! Az OÉTI oldalán a bejelentés van, de azt nem vizsgálja, hogy valóban az e van benne. Van egy EU-s jogszabály ami ezt másképp kezeli. A másik dolog vannak élelmiszerek, táplálékkigeészítők, gyógynövények, különleges tápkiegek, stb.
A válaszoló ezek szerint nem fog venni Puritant az amcsi oldalról, mert idehaza nincs OÉTI listán, de még csak angliából sem fog Myproteint vanni, mert az sincs rajta. Minden EU-s tagországban a gyártó cég a saját országában köteles az ottani élelmiszer hatóságnak bejelenteni a termékét független szakértői cég által kiállított termék tanusítvánnyal. Hazánk pedig köteles ezt elfogadni. A hazai gyártók természetesen itteni hatóságoknak kell bejelenteniük u.a.
Ettől függetlenül a neten idő közönként megjelennek vizsgálati eredmények. Illetve bárki saját maga is beviheti és bevizsgáltathatja a megvásárolt terméket persze ennek ára van.
Ami olcsóbb abban nem az van ami .....
Ez a szó, hogy olcsóbb ez egy nagyon tág fogalom. Egy termék mitől elhet olcsóbb?!? Talán mert olcsó alapanyagok vannak benne. Aztán lehet olcsó azért is mert létezik olyan kereskedő, aki egy maga dolgozik, aztán van olyan aki 2-10 embernek ad munkát, mert nagyobb cég. Ugyan azon termék árkülönbözete ettől is függhet. Meg attól is, hogy van aki pár tízezer forint rezsit kell csak kifizetni, és van aki luxus helyen óriási üzlethelyiségben akár több százezer Ft-ot perkál. Végül vannak a nem tisztán dolgozók, akik ,mint a NAV ellenőrzése is mutatja (3 hónapon át ellenőrizték a szlovák határt) óriási mennyiségű ÁFA, adó, és számlahamis termék kerül az országba. Természetesen ez egy általános ellenőrzés volt, hogy ebben volt e tápkieg vagy sem erről infók nincsenek. Aztán pl. a PEak tavaly többször felhívta a figyelmet, hogy a peak-et saját viszonteladói hálózatán keresztül vegyék, mert hamisítványok, átcsomagolt termékek lehetnek a piacon.
Szóval sok mindentől olcsó az olcsó.
Van egy olyan minimum pl hogy a kenyeret nem adhatják kilónként 100ft alatt mert drágább az alapanyag.
A kenyeret önköltségi ár alatt nem adhatják idehaza, mert azért a hatóság keményen büntet! Itt, ebben a felvetésben én ezzel egészíteném ki a hozzászólásodat.
Ellenben a gondolat jó, és ez a lényeges a tápkiegek esetén is. ...ha valaki belegondol, hogy mennyi mondjuk a whey koncentrátum ára, és ha egy gyártó cég ehhez hozzáteszi a saját többletét, és kialakítja a forgalmazói, nagykereskedői és viszonteladói árait, akkor hogyan lehetséges hogy bizonyos dizájnerek a kiskerboltokban feltünően olcsók?!!?
A vaterán pedig pont ez megy, van hogy 1200ft ért adják a 80%-os "tejsavófehérje" kilóját pl 10 kilós zacskó esetén.
Ez a Vaterás cucc pedig roppant egyszerű.... Nem mindegy hogy WPC35, WPC80-ról van szó, vagy pedig ÉDES TEJSAVÓRÓL, ami mint az informáltak már tudják, és itt is szerepelt, hogy 100g-ban 10g körüli fehérjét tartalmaz a többi tejcukor!!! DE ezért a termékért nem kell a vaterára menni kapásból két netes boltot is ide linkelhetnék, akik ezt a terméket árusítják.
3. válaszoló:
A vaterás ezerforintos cuccokról mindenki tudja, hogy az sima savó, nem fehérje, igazából fel sem merül kb senkiben, hogy fehérjének higgye. A vaterás eladók csak magánemberek, nincs bolt, nincs weblap, nincs számla ésatöbbi, nem tekinthetők kereskedőnek, lényegében piacszereplőnek sem.
Énszerintem a boltokban kapható cuccok megbízhatóak. Az árképzési folyamatokba nem látunk bele, vannak helyek, ahol minden drága, mégis életben tudnak maradni, meg van olyan is, ahol minden nagyon olcsó, mégis sorra nyitja az újabb boltokat... Ennek ellenére nem hiszem, hogy hamisítványok lennének, mert az kiderülne, szerintem máshol van a különbség.
Ha lenne rá lehetőségem, én nagyon szívesen megvizsgálnék pl. fehérjéket (mert mondjuk egy vitaminról eldönteni, hogy mi van benne már jóval nehezebb), de ugye tudjuk, hogy egy mérés nem mérés, így ez még maszek szinten sem egyszerű folyamat.
Én írtam a vaterás hozzászólást, valóban sajnálom hogy akor nem élesen a kérdésre válaszoltam.
Nem nem valószínű hogy egy nagy cég megpróbálna komolyabban csalni az összetételt illetően. Ettől nem kell aggódni. Nagy cégen van a hangsúly.
Amúgy elég sok elkel azokból a porokból a vaterán... Sajnos az ár nagy úr, így sok naív áldozatul esik..
Pedig WPC80-nak van cimkézve, meg írkálják hogy ilyen meg olyan ellenőrzés stb. Nem tudja mindenki, én csak a jót akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!