Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tornázzak, hogy ne...

Hogyan tornázzak, hogy ne vaskos, hanem vékonyabb legyek?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, semmilyen mértékig nem vagyok jártas az edzésben. Csupán annyit szerettem volna, hogy a nyár közeledtével egy kicsit formáljam magam. Nekikezdtem a tornának kb. 1 hónapja, ez heti 4-5 alkalmat, 1 órás "norbizást" takar. Azt vettem észre, hogy a hasam, ami mindig a legjobban formálható részem volt, egyre izmosabb, de nem karcsúbb, tehát nem fogytam le belőle. Nőtt az izom? Oké, nőhet, de közben a zsír is megmarad? Remélem, akad valaki, aki érti az full amatőr kérdésemet és tud nekem egy nagyon egyszerű, rövid választ adni. Köszönöm!

2013. máj. 7. 21:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Van rá hatásosabb módszer is, mint a norbizás. Eddz hasra (sőt, eddz mindenre súlyzóval vagy saját súllyal heti 2-4 napot, 1-1 órákat) és égesd le a zsírt aerob edzéssel (heti min 3. min. 45 perc) és diétával. Ha annyira nem szeretnél vaskos lenni, akkor inkább az aerob edzés domináljon, bár nőként ez a veszély annyira nem fenyeget, és véleményem szerint formásabb egy nő, ha van rajta alapszintű izomtömeg, mint ha csak simán vékony.
2013. máj. 7. 21:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Mármint bocsi, de én azt szűrtem le, hogy nő vagy, ha nem, elnézést. És a heti 2-4-szeri izmosító edzést nem úgy értettem, hogy minden edzésen eddz meg minden izmot, hanem leosztva dolgozd meg őket.
2013. máj. 7. 21:47
 3/4 A kérdező kommentje:
igen, nő vagyok és persze azért is álltam neki, hogy ne csak sovány legyek, hanem formásabb, vagyis kicsit izmosabb is. a kulcsszó pontosan a zsírégetés, ezt kerestem :) szóval egy sima tornával nem feltétlenül tudom égetni a zsírt? ezen a ponton nem vagyok képben. azt reméltem (húszas éveimben így volt, úgy látszik, 30 évesen már nem válik be), szóval azt reméltem, hogy pár hét alatt szépen alakulok, de most ez nem jön be. használok súlyzót, picit, fél kilósakat egyes gyakorlatokhoz, de attól is tartok. A combomon már csomó nadrágom feszül, ami korábban nem és ezt szeretném elkerülni, hogy vastagabb legyek. szóval a zsírégetést nem tudom, hogyan kell........
2013. máj. 7. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahogy írtam, zsírégetés: aerob edzés (úszás, bicaj, ugrálókötél stb.) és diéta, alacsony ch bevitellel, minimum(!) 50 g fehérjével naponta (inkább 1-2g/testsúlykg/nap). A telített zsírbevitelt szintén mérsékelni kell.
2013. máj. 7. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!