Lehetséges tömegelni nagy belassulás nélkül úgy hogy közben futásra versenyszerűen szintentartok?
Sokat futok: Most így néz ki mert már túl összeaszódtam:
1. nap súlyzós edzés A-B edzésterv szerint váltom
2. nap futás, kb 1 órát, aerobnál intenzívebben, inkább anaerob és kardio között valahogy.
3. nap 30 perc futás aerob intenzitás, vagy pihenőnap
Majd újra.
ha rövidtávra edzel, akkor jelenthet segítséget a plussz izomtömeg, főleg ha spirintelős távra edzel, de itt is csak a sovány izomtömeg a segítség, ha zsír meg víz is jön vele, akkor már nem jó
de ha hosszútávra edzel, akkor sztem nem túl előnyös a nagyobb tömeg hiszen így versenyhátrányban leszel más, könnyebb sportolókhoz képest, és a plussz súly miatt a szívednek is többet kell dolgoznia
Nincs gond :) Fehérje fontos.
Elég ektomorf vagyok.
Rövidtáv azt erősségem. Anaerob küszöb feletti futás, ahol a max pulzusom 90%-a felett ver picit a szívem. Ide különösen jól jön az izmok vérellátásának fejlődése, illetve egy két dolog.
Ami nekem kell belőle az az izom perpill. Ugyanis összeaszódtam 4 kilót a tavalyi szezonnal.. :D Most kicsit el vagyok csúszva, de majd télen akarnék komolyan ráfordulni a témára. Akkor ráérek tömegelni.
Mellesleg magas 20-30ismétléssel tömegelek. Ez segít a vérellátásba.
Tudom hogy nem ezt írtam a kérdésbe hogy csinálom, de nem tartottam fontosnak. Szintentartok perpill csak.
Az elvem!: Ha kapnak az izmok stresszhatást, magas ismétlésszámú edzéstől, és mellé kap komoly stresszhatást a kemény futástól nem hiszem hogy zsírral meg vízzel tölteni a friss izmokat a szervezet. Viszont esélyes hogy nagyon lassú a folyamat.
Erre érdekelne a válasz hátha valaki ért a témában.
Illetve nem kell komoly tömegelés célokra gondolni. Nem tömegeltem eddig, max 4 kilót szeretnék nettó izomra nyerni.
Van rá úgy időm egész évben. Jövőre januárban kezdek felintervallumedzeni, hogy áprilisba szezonkezdésre eltudjam kezdeni a 10 hetes kemény versenyedzésem és nyárra csúcsformában legyek.
Az izom az arra kéne hogy legyen nyersanyag maivel dolgozhatok. Amúgy esélyes hogy végül etióp ként kötök ki :D És akkor már nem lennék csúcsformában rövidtávra.
Értem és köszönöm a válaszod! Becsüllek.
Szóval, a szervezetnek nincs önálló agya hogy hoppá folyton fut ez az állat, meg fogunk dögleni, nem pakolok le zsírt mert marhára aggat :D
Szóval, ha kalóriatöbblet van, aminek kell hogy legyen akkor genetikám dönt a felöl hogy mennyi zsírt rak le, illetve hogy mennyivel mentem kalória plusszba. Milyen minőségű volt a kaja.
Akkor, jobban figyelek a kajára.. Meg persze többet eszek de az alap. És remélem :)
Köszönöm mé gegyszer mindenkinek.
Ha esetleg valami ötlet még van vagy info nyugodtan írhattok, de ez is kielégítő válasz volt, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!