Szeretném az Országos Kéktúrát megcsinálni. Mennyire "veszélyes" az útvonal?
Figyelt kérdés
Egyedül mennék, az állóképességemmel sincs probléma, közepes (profik szintjét nem érem el) tapasztalatokkal rendelkező túrázó vagyok, GPS-t, térképeket nem gond kezelnem. Inkább az "emberállatoktól" félek, különösen Borsod megyében, ahol egy bizonyos típusú bűnözés erősen jelen van. Mennyire kell tartanom az ottaniaktól? Az útvonalról nem igazán kívánok letérni. Köszönöm a segítséget!2013. ápr. 30. 10:17
1/5 anonim válasza:
Egyáltalán nem jellemző jelenség, hogy gyalogos túrázókat támadnak meg, ha tartasz tőlük, akkor ne a közelükben sátrazzál, de egyébként felesleges aggódnod.
2/5 anonim válasza:
Egyébként egyszer én is meg szeretném csinálni, de időm az nem nagyon van rá. Te hogyan oldod meg, több szakaszban csinálod, vagy ki tudsz venni ennyi szabadságot?
3/5 acelsziv válasza:
Nem csak Borsod lehet problémás. Pl Zalakomáron is átmegy és ott sem leányálom a helyzet.
4/5 A kérdező kommentje:
Természetesen úgy oldom meg, hogy több szakaszban, egyszerre képtelenség munka + 2 kisgyerek mellett. Fejér megyében lakom, de valszín Borsod környékén kezdem, mert anyósék ott laknak, így a családom nyugodt szívvel ott tudom hagyni. A 30km alattiakat egy nap alatt, a felettieket 2 nap alatt tenném meg, legalábbis a terveim alapján. MOndjuk a 60 km-es szakaszok már kicsit soknak tűnnek 2 napra, meglátom.
Az időbeosztásom látva 5-6 év, mire végigjutok rajta. Max. 1-2 havonta jutok sajnos csak el kirándulni, a fent nevezett okok miatt. Ha valaki csatlakozna, örömmel venném :) A gond az, hogy egyáltalán nem tudok alkalmazkodni senkihez az időpontot illetően.
Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 30. 12:11
5/5 anonim válasza:
Nem kell megállni az ilyen kétes biztonságú településeken, bár megjegyzem, nem biztos, hogy veszélyesebbek, mint egyes városok lakótelepei. Megjegyzem, én is jártam már nem egy újan túraútvonalon, amely tipikus putrik mellett is elhaladt, nem éreztem magam veszélyben, de nyilván ezek csak a saját tapasztalataim, de ha túrázó körökben gyakoriak lennének az ilyen helyeken az atrocitások, akkor azért azoknak híre menne. Volt hogy egy sportrendezvény alkalmából egy cigányokkal teli faluban (Aggtelek környékén) szálltunk meg a tornateremben, ott mondták, hogy éjszaka ki ne menjünk ki és zárjuk be rendesen a tornatermet belülről (más faluban ilyenkor azért meg szoktuk látogatni a kocsmát), de nappal ugyanúgy elmentünk a boltba reggeliért, mint bárhol máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!