Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? (doppinghasználat)

Figyelt kérdés

A terem ahová járok, edz egy versenyző testépítő, most éppen készül és már diétázik is. Ismerem és tudom, hogy okosan bánik a doppingszerekkel, tényleg csak mint szükséges velejárót alkalmazza a minimálisan szükséges mennyiségben, minőségi szteroidokat.Közben folyamatosan ellenőrizteti magát (vérvétel, stb.) A táplálkozása értelemszerűen a topon van, a mellékhatásokat igyekszik semlegesíteni (ösztrogénblokkoló, májvédő, HCG). A lényeg, hogy abszolút tudatosan építi fel az egészet, nem kezdő, ismeri a témát, tudja, hogy mit vállal és hagy magának regenerálódási időt.

Na most egyik nap pont edzettünk hárman a teremben, egyikük volt ez a versenyző, egy másik fazon és én.

Mikor ez a versenyző kiment, ez a "makett" semmit sem teljesítő, sz@rul edző fazon elkezdte oltani, hogy látszik, hogy kokszos, tele van, összement a heréje...

Kb.: 10 perc múlva belépett egy másik spenóthuszár haverja, beszélgettek és meghallottam, hogy aki szidta a testépítőt arról beszélt, hogy az ő első barátnője már 16 évesen vmi brutális fogamzásgátlót szedett, felborult a hormonrendszere és majdnem meddő lett + májkárosodás.

Csak én érzem a kettős mércét? :D

Mi a véleményetek?

Tudom kicsit hosszú lett.

2013. ápr. 29. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan mire gondolsz milyen válaszokat vársz ide.Én nem érzek semmilyen kettős mércét.Ez két teljesen külön dolog.Te doppingolsz egyébként?

A súlyos betegeket is szokták szteroiddal kezelni most akkor ők is koxosok vagy mi? :D

Én nem tagadom a dopping ellen vagyok.Erősportban tevékenykedem közel 5 éve és soha nem éreztem szükségét annak hogy doppingoljak.Értem én hogy pl testépítésben rá vagy kényszerülve mivel mindenki nyomja.Emberileg nem ítélem el a használóit mert személyesen ilyen embereket és barátaim is vannak akik használnak ilyen szereket.Mindenki magának kell eldöntenie hogy megéri e neki?!

Van egy haverom aki elkezdett doppingolni és kb 1 évre rá kórházba került mert leállt egyik veséje.

A tény az hogy a dopping a sportban semmiképpen sem jó!(ez nem csak az én véleményem)

Tudod ilyenkor az jut eszembe hogy a testépítő haverod ha komolyan akarja csinálni nem biztos hogy hosszú élet elé néz majd míg a spenóthuszárok talán meg is fognak öregedni.

2013. ápr. 30. 10:02
 2/3 A kérdező kommentje:

Én nem kokszolok, mivel személy szerint olyan sportot (birkózás) űzök, ahol még kevésbé van/lenne szerepe, mint az erősportban/testépítésben.

Csak az érted, hogy 16 évesen még nyugodtan lehetne gumit használni, ahelyett, hogy egy hormonkészítményt szedsz a saját szórakozásodra. Míg más kényszerűségből szedi, az ambíciói eléréséhez.

Egyébként én sem értem, hogy miért nem fél ez a sok ember, akik csak nyárra akarnak jól kinézni és beszedik a sz@rabbnál sz@rabb kokszokat, úgy vagyok vele, hogy inkább legyek vékonyabb/ fedettebb, de az egészségem megmaradjon.

2013. ápr. 30. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazad van.ilyen fiatalon teljesen felesleges szedni fogamzásgátlót.A legtöbb orvos egyébként nem támogatja ezeket a szereket.Ne is szedj semmit,mutasd meg hogy koksz nélkül is lehet valaki jó!
2013. ápr. 30. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!