"Ennyiért nem is érdemes lemenned futni! "?
Az a helyzet, hogy pár napja kezdtem el futni egyik ismerősömmel. Úgy tervezzük, hogy 2-3 naponta megyünk le, eddig háromszor voltunk (vele amibe belekezdünk, azt végre is hajtjuk).
Eddig sajnos nem sportoltam semmit, eléggé el vagyok lustulva, és van egy kis feleslegem is (159 centi/64 kg), így nem megy olyan sokáig a futás. Első nap futottam úgy, hogy 8*1 perc séta és 1 perc futás, második és harmadik nap pedig 8*1,5 perc futás és 1 perc séta felváltva. Tudom, nem nagy teljesítmény, de próbálkozom. :)
Ma beszélgettünk erről egy másik ismerősömmel, akinek ezt így elmondtam, és az volt a reakciója, hogy: "Ennyiért nem is érdemes lemenned futni, ez nagyon kevés." Tudom, hogy nem mostanában fogom lefutni a maratont, de tényleg többet kellene az első alkalmakkor is kihoznom magamból? :( Ti mit gondoltok?
21l
Csináld csak fokozatosan emelve a futási időket, 1,5-2 hónap múlva meg hívd el egy kis kocogásra azt az ismerősödet aki ezt mondta :)
Amúgy ha rendszeresen elkezdesz mozogni, már pár hét múlva sokkal több fog menni, ne aggódj!
Egy futónak ez semmi, más meg ennyit sem tudna.
Fejlődni meg csak akkor fogsz, ha csinálod. Tehát csináld csak (és ne foglalkozz másokkal) :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Akkor ezek szerint mégsem felesleges, hisz úgyis javul majd a teljesítményem, ha kitartó vagyok. Így viszont nem értem, hogy miért mondta ezt nekem egy olyan illető, aki ráadásul nem is fut (bár az ő elmondása alapján simán futna akár 15-20 percet is egyhuzamban).
Szerintetek meddig normális az, ha izomlázam van a futástól?
Az szép, gratulálok! :)
Nekem sajnos ennyi még nem megy, de menni fog, legalábbis bízok benne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!