Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » "Ennyiért nem is érdemes...

"Ennyiért nem is érdemes lemenned futni! "?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy pár napja kezdtem el futni egyik ismerősömmel. Úgy tervezzük, hogy 2-3 naponta megyünk le, eddig háromszor voltunk (vele amibe belekezdünk, azt végre is hajtjuk).

Eddig sajnos nem sportoltam semmit, eléggé el vagyok lustulva, és van egy kis feleslegem is (159 centi/64 kg), így nem megy olyan sokáig a futás. Első nap futottam úgy, hogy 8*1 perc séta és 1 perc futás, második és harmadik nap pedig 8*1,5 perc futás és 1 perc séta felváltva. Tudom, nem nagy teljesítmény, de próbálkozom. :)

Ma beszélgettünk erről egy másik ismerősömmel, akinek ezt így elmondtam, és az volt a reakciója, hogy: "Ennyiért nem is érdemes lemenned futni, ez nagyon kevés." Tudom, hogy nem mostanában fogom lefutni a maratont, de tényleg többet kellene az első alkalmakkor is kihoznom magamból? :( Ti mit gondoltok?

21l

2013. ápr. 25. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne számolgasd a perceket, fuss, ameddig jólesik, és válts sétára mikor már nem, ha nagyon nem megy a futás, akkor inkább tempósan sétálj, de hozd ki 40-50 percre magát a mozgást, az elején még az intenzitása sem igazán lényeges, csak az idő, aztán majd kialakul...
2013. ápr. 25. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináld csak fokozatosan emelve a futási időket, 1,5-2 hónap múlva meg hívd el egy kis kocogásra azt az ismerősödet aki ezt mondta :)

Amúgy ha rendszeresen elkezdesz mozogni, már pár hét múlva sokkal több fog menni, ne aggódj!

2013. ápr. 25. 20:55
 3/7 kovpet ***** válasza:

Egy futónak ez semmi, más meg ennyit sem tudna.

Fejlődni meg csak akkor fogsz, ha csinálod. Tehát csináld csak (és ne foglalkozz másokkal) :)

2013. ápr. 25. 23:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Akkor ezek szerint mégsem felesleges, hisz úgyis javul majd a teljesítményem, ha kitartó vagyok. Így viszont nem értem, hogy miért mondta ezt nekem egy olyan illető, aki ráadásul nem is fut (bár az ő elmondása alapján simán futna akár 15-20 percet is egyhuzamban).

Szerintetek meddig normális az, ha izomlázam van a futástól?

2013. ápr. 26. 04:02
 5/7 anonim válasza:
Nem vészes, bár én első alkalomkor 45 percet futottam, ráadásul még dohányzok is sajnos.
2013. ápr. 26. 13:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Az szép, gratulálok! :)

Nekem sajnos ennyi még nem megy, de menni fog, legalábbis bízok benne. :D

2013. ápr. 26. 16:30
 7/7 anonim válasza:
így kell hozzáállni! :)
2013. ápr. 28. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!