Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen önvédelmi küzdősportot...

Milyen önvédelmi küzdősportot érdemes elkezdenem?

Figyelt kérdés

16 vagyok 186 cm, 71kg(kigyúrt, erős) és még semmilyen tapasztalatom nem volt küzdősportokkal. Önvédelemre kell.

Szóval mit érdemes tanulni?

2013. ápr. 19. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
186 cmhez az a 71 kg nemvalami kigyúrt:D:D:D
2013. ápr. 19. 20:25
 2/8 A kérdező kommentje:
rosszul fogalmaztam: nem kigyúrt, de látszik hogy izmos. Ettől függetlenül én vagyok a legjobb erőnlétben az évfolyamon.
2013. ápr. 19. 20:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a Japán Ju Jitsu-t ajánlanám. Igaz, nem küzdősport, hanem harcművészet, de szerintem az egyik legjobb.

Ha Pesten laksz, tudok is egy jó Dojo-t, privátban tudsz érdeklődni...

2013. ápr. 19. 20:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Debreceni vagyok, harcművészet v. küzdőspot, mindegy, az önvédelem a lényeg.

Én itt ilyen krav maga meg defendo, wing-tsu hallottam amit jónak mondanak.

2013. ápr. 19. 21:18
 5/8 A kérdező kommentje:
És nem hátrányos, ha látványos is. :)
2013. ápr. 19. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:

A küzdősport és a harcművészet nem egészen ugyanaz.

A Krav Maga és a Defendo szimplán Japán Ju Jitsu technikákat használ (aki nem hiszi, járjon utána!) a Leung Ting Wing Tsun-ról pedig nem sok jót hallottam.

Ebben a háromban, amit te írtál az a közös hogy:

- egyik sem kifejezetten látványos

- mindegyik elég nagy pénzlehúzás; ha van egy rakat pénzed, amit nem tudsz elkölteni, nyugodtan mehetsz hozzájuk

2013. ápr. 21. 11:14
 7/8 A kérdező kommentje:
De a kérdésemre még mindig nem kaptam választ! Melyik küzdősport, harcművészet a legalkalmasabb önvédelemre?
2013. ápr. 21. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért nem tudunk választ adni, mert erre nincs egyértelmű válasz. A thai boxos a thai boxot fogja mondani, a ju jitsu-s a jitsu-t a kung fu-s pedig a kung fu-t. Mindenki a saját stílusát tartja jónak, és ez valahol így van jól.

Meg kéne érteni valamit: Ahány ember, annyiféle stílus illik mindenkihez. Értelemszerűen egy 50 kilós lány nem tud sokat kezdeni egy 120 kilós 2 méter magas orosz katona sambo technikáival. Egy 60 kilós tagbaszakadt gyerek nem megy el szumózni, mint ahogy egy alacsony, kötöttebb mozgású és rövid végtagokkal rendelkező egyén nem fog nagy sikereket elérni kick box-ban.

Van akinek az állóharcos, van akinek a "dobós-ízület feszítgetős" stílusok jönnek be, illenek a termetéhez.

Ezen felül a mentálius beállítottság is fontos. Egy ju jitsu-snak től lágy felfogású az aikido, míg egy aikido-snak pedig túl barbár lehet a thai box.

A választ neked kell megtalálnod, mi csak alternatívákat tudunk ajánlani, amit kipróbálhatsz. Nézz körül milyen edzések vannak a környékeden, próbáld ki mindet,a ztán azután dönts.

Példának okáért elég magas, vékony gyerek lehetsz, szóval nem feltétlen ajánlanám neked a birkózást. Talán megpróbálhatnád a koreai taekwondo-t. Az elég látványos, és 10+ év múlva biztosan tudnád használni önvédelemre is.

2013. ápr. 21. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!