A rizsben nehezen emészthető fehérje van? Érdemes az ilyeneket beleszámolni a napi 2-2.5 g * tskg fehérjéhez, vagy csak az állati és tejtermékekben (pl. túró) lévő fehérjét?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 17. 20:25
1/2 anonim válasza:
Én nem számolom a növényi fehérjéket, az nekem csak kis plusz.
2/2 anonim válasza:
azért nem elhanyagolható az a fehérje sem amit így viszel be, ha mondjuk megeszel nap fél kiló rizst( 100 g rizs, kb 9 gramm fehérjét tartlamaz),azért az sem kevés.
de nem ebből kell kiindulni, állati fehérje kell, jó minőségű húsokból(csirkemell, pulykamell)
ez tényleg csak plussz, de én pl beleszámolom mindig az étrendbe ezt is
mert olvastam vhol h a növényi fehérje bizony állati fehérjével együtt fogyasztva hasznosul a szervezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!