Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják azt, hogy nem...

Miért mondják azt, hogy nem lehet úgy izmomtömeget növelni, hogy csak simán összeszorítjuk a formálnivaló területet?

Figyelt kérdés
Előre is elnézést tudatlanságomért, nem vagyok jártas a témában, de ezen most elgondolkodtam. Azért végzünk gyakorlatokat, hogy az izmainkat terheljük, összehúzódjon. Akkor nem elég csak feszíteni? Persze arra gondolok, hogy például megfeszíted az adott izomcsoportot, 20-30 másodpercig tartod, teljes erővel nyomva, 15 mp pihenő és ezt megismételni sokszor. Lehet, hogy badarság ez az egész, de kérlek magyarázzátok el miért.
2013. ápr. 11. 23:24
 1/10 Deepbassnine ***** válasza:
te most ugyérted hogy sulyzok nelkul siman csak befeszited ?
2013. ápr. 11. 23:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, de nyilván súly nélkül csak egy bizonyos szintig lehet fejlődni
2013. ápr. 11. 23:53
 3/10 Deepbassnine ***** válasza:

szerinted enyire hulye az emberiség? cseppet sem vagy jártas a témában de szerinted te jobban tudod

a gyurasnal az a lenyeg hogy sulyzokat veszel a kezedbe,amihez az izmaid nincsenek hozzaszokva,elkezdesz veluk tornazni es serulesek keletkeznek az izmodba (mert ezekhez a sulyokhoz nincs hozzaszokva az izmod)

a serulesek regeneralodasahoz feherjeket szalit az izomba amitol nagyob lesznek az izomrostok

2013. ápr. 12. 00:07
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem tudom jobban... Ezért tettem fel a kérdést.

De ezzel a módszerrel nem lehetne fejlődni mert bizonyos számú kg-ig te is tudod magadtol terhelni az izmaidat?

2013. ápr. 12. 00:12
 5/10 Deepbassnine ***** válasza:
nemlehet,szerintem csak felhasznal valamennyi szenhidratot (az izmok uzemanyaga) hogy ugy tudd tartani , de ettol nemfognak serulni a rostok mivel semmit sem tartasz a kezedben és ehez hozza vannak szokva
2013. ápr. 12. 00:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem okozna mikroszakadásokat az izomban, így elmaradna a növekedés.
2013. ápr. 12. 05:42
 7/10 poiu ***** válasza:

Jó a kérdés. Ezek az izometrikus gyakorlatok, Alexander Zass votla leghíresebb képviselője.

[link]

Működik, de több gond van vele. A legnagyobb baj talán az, hogy arra a pozícióra erősödsz, amiben feszítesz, tehát nem a teljes mozgástartományra. Egy másik gond, hogy nehéz mérni a fejlődést és embertelen fegylem kell hozzá. Ezzel együtt iskolai padban, számítógép előtt ülve nagyon hasznos, egy egész edzést végigcsinálhatsz matek óra közben...

2013. ápr. 12. 13:15
 8/10 A kérdező kommentje:
ó poiu köszönöm, ki fogom próbálni! csak az a baj, hogy annyira nem elterjedt, nem találok egy normális edzéstervet, csak felsőtestre :(
2013. ápr. 12. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű csak gondolkozz. Pl.te tudsz csinálni 10 húzódzkodást .Abból 9 húzódzkodást megcsinálsz szépen lassan.A 10.-et pedig megtartod 10-30mpig majd leengeded magad félig és ott is megtartod magad 10-30mpig.
2013. ápr. 12. 19:43
 10/10 poiu ***** válasza:
#9: igen, a szuper lassú ismétlések mögött ez az ideológia.
2013. ápr. 13. 09:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!