16/f vagyok. Én biciklizek napi 20 km-t, ebből 3 emelkedő, az jó a futásra? Tehát akkor majd jobb időket tudok futni, ha így edzek? Persze a lábujjaimmal pedálozok, mert ha jól tudom az erősíti a vádlit.
nyáron minden nap mentem lejtőn föl, le, föl, le 20 km-et, esetleg pluszba még 40-et, oda-hazafelé. első tesin 800 métertől olyan izomlázam volt, alig bírtam megozdulni. szval tök más izmokat mozgat meg!
14/L
első válaszoló vagyok.
igen, futnod is kell, lehetőleg minden másnap. a futás sokkal megterhelőbb, mint a biciklizés, hiába tekersz emelkedőn, nem ugyanaz. fuss minden másnap harminc-negyven percet, eleinte tempós sétákkal megszakítva. pihenésképpen pedig biciklizz, vagy ússz, tollasozz, focizz, hogy minden más izmot is megmozgass. bármit, ami jólesik.
Ahoz,hogy jó futó legyél futnod kell. Ha futóversenyekre is mennél akkor meg úgy csináld,hogy pl.: 5 km a verseny táv akkor te 10 km-t fuss olyan tempóban mintha 10 km-es versenyen lennél azaz a maximumot hozd ki magadból. Ezzel növeled az állóképességed és jobban fog menni az 5 km-es táv.
Ha meg rövidtávot szeretnél futni akkor meg sprintelj. Pl.: 100 m sprint 100 m kocogás 100 m sprint stb stb és emellett fuss azon a távon amit kell futni pl.:800 m-t kell futni akkor fuss 800 m-t a tőled telhető leggyorsabban.
De érdemes a futástechnikákra is figyelni. Ez alatt azt értem,hogy hosszútáv futásnál a sarkad érjen le elősször és nagyokat lépj.
Rövidtávon meg a lábújjad és a talpad közötti párnás részre próbálj meg lelépni és kicsi legyen az az idő mikor a lábad a földön van. És itt is nagyokat lépj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!