Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni Taekwondóz...

Szeretnék elkezdeni Taekwondózni, de a szüleim szerint túl értelmes vagyok hozzá, és túl sok észt tudnának kirúgni a fejemből. Mi igaz abból, hogy a Taekwondótól hülyül az ember? 15/F

Figyelt kérdés

2013. márc. 28. 18:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A Tae Kwon Do nem arról szól, hogy szétrúgják a fejed. Az ökölvívástól hamarabb meghülyülnél, mert ott tényleg kapsz, de szerintem többet ártasz az agyadnak, ha alkoholista vagy, mint profi bokszoló.

A Tae Kwon Do-nak két fajtája van, a tradicionális ITF és az olimpiai WTF. Előbbi a formagyakorlatokra, és az önvédelemre megy rá inkább, így nem fogsz túl sokat fejre kapni (meg ugye a haladó tanítványok már tudnak rád vigyázni) utóbbinál meg úgy is kapsz fejvédőt, meg mindenféle kutyaf@sza protektort.

Véleményem szerint a szüleid fejébe kellene egy kis észt rugdalni. Mi az, hogy túl értelmes vagy hozzá? A harcművészetek mindig is általában az értelmiség körében volt elterjedt a boksztól kezdve az aikido-ig. Persze akadnak kivételek szép számmal, de azért a legtöbb helyen hamar lemorzsolódnak az olyan parasztok, akik olyan alapvető dolgokat nem értenek, mint a tisztelet vagy a fegyelem. De nagyon nem szeretnék általánosítani, mert ugye egy vízvezetékszerelő is lehet intelligens úriember, ahogyan egy doktorival rendelkező diplomás is könnyen lehet tajparaszt.

Olyanról nem hallottam még, hogy valaki elühülyült volna a küzdősportoktól. Muhamad Ali és társai persze más tészta, hiszen nekik a munkájuk, az életük abból állt, hogy bunyóztak. De egy mezei karatés aki heti kétszer másfél órában edzeget, vagy akár egy hobbista, heti öt edzéses bokszoló sem vereti ennyitől hülyére magát.

2013. márc. 29. 04:02
 12/23 anonim ***** válasza:

Csak ajánlani tudom a TKD, ugyanis nem leszel hülyébb tőle, sőt sokat fejlődik a mozgás-koorindációd és a koncentráló képességed, és tanulsz egy kis önvédelmet is.

DE amúgy fejrugások ellen van fejvédő versenyekre, ha WTF taekwondowt akarsz csinálni!Amúgy kb melyik egyesülethez akarsz menni?

2013. márc. 29. 20:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Elméletilag, ha a Mestered, már tart annyira feljletnek, hogy küzdelembe engedjen, akkor addigra már tudnod kell majd megvédened magad( ha mást nem, akkor legalább hárítani), de ha összekerülsz magasabb övesekkel, akkor ők vigyázni fognak rád, ha meg veled egy szintűekkel leszel, akkor azt már tudod majd védrni :D
2013. márc. 29. 20:20
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat a három utolsónak.

Konkrét egyesületet még nem szemeltem ki, csak nézelődtem a neten. Aki tud ajánlani a 11. kerület környékén, vagy Érd közelében jó csapatot, az írjon. Köszi

2013. márc. 29. 21:56
 15/23 anonim ***** válasza:
Arra felé, csak egy jut eszembe most: a koreai kulturáris központban van taekwondo(wtf) , illetve kicsit messzebb a hermina úton. A facebookon sztem megtudod a pontos címeket, asszem mind2 az MTK-hoz tartozik :D
2013. márc. 30. 11:51
 16/23 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. márc. 30. 12:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Én is hallottam a KKK-ról(Koreai Kulturális Központ).

A Mesterem azt mondta, h jó felszeretségű és kevesen vannak. Link: [link]

Következő edzés: Szerdán 17.30-19.30

2013. márc. 30. 17:08
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyolc évet jártam WTF Taekwondora, nem gondolom, hogy bármi bajom lett volna tőle, cserében nagyon kellemes társaságnak lehettem a része.

Nem kell félni tőle, a harcművészetek közül a lágyabb kategóriába tartozik. Edzések nagy részét bemelegítés, lazítás és rúgások gyakorlása fedi le. Szabad küzdelem edzésen "touch-contact"-ban kimerül (csak gyengén megrúgnak, nem teljes erőből).

Verseny az már más, ott megküldenek rendesen, de ezért van teljes védőfelszerelés.

Egy dolgot utólag leírnék még: bár a társaságot szerettem, mint küzdősport a TKD elég limitált. Nincs benne például földharc, pedig éles helyzet szinte mindig ott végződik. Ha most kéne választanom inkább brazil jui-jutsut vagy eskrima-t tanulnám.

2013. ápr. 3. 13:28
 19/23 anonim ***** válasza:

Már bocs kedves utolsó, de a Brazil Jiu Jitsu-nál még mindig jobb önvédelemre az ITF Taekwondo.

Akkor már inkább Japán Ju Jitsu vagy Hapkido, abban van földharc, meg állóharc is...

2013. ápr. 3. 13:47
 20/23 anonim ***** válasza:

"Már bocs kedves utolsó, de a Brazil Jiu Jitsu-nál még mindig jobb önvédelemre az ITF Taekwondo.

Akkor már inkább Japán Ju Jitsu vagy Hapkido, abban van földharc, meg állóharc is..."

Ahogy érzed. Az biztos, hogy nagyon sok (ha nem a legtöbb) MMA harcos tanulja és használja BJJ-t, mert egyszerűen rájöttek, hogy mennyire hatásos.

2013. ápr. 3. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!