Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányok/nők! Ti a konditeremben...

Lányok/nők! Ti a konditeremben hogyan szoktatok edzeni? Milyen gépet használtok, mennyi ideig, ilyesmik érdekelek!

Figyelt kérdés
Viszonylag kezdő vagyok, csak 2 hete kezdtem el járni konditerembe, és érdekelne, higy mások hgyan csinlják. Elore is köszönöm :)
2013. márc. 23. 22:43
 1/9 anonim válasza:
100%

Kardióhoz futópad, szobabicikli, evezőpad, néha taposó. Taposón és szobabiciklin általában egyenletes tempóban, evezőpadon mindig intervall, futópadon pedig intervall és egyenletes tempó is, ez gyakran váltakozik. 40 perc minimum, kivéve intervallumnál, ott 20.

Erősítésnél mindent kihasználok. Kézi súlyzók, rudak, tárcsák, csigás gyakorlatok, gumiszalag, gépek (pl lábtoló, lábhajlító, lábnyújtó, vádligép). A gyakorlatokat szinte hetente váltogatom, hogy ne legyen unalmas, de megedzek minden izomcsoportot heti egyszer, és nem kis súllyal végtelen ismétléssel, szeretek szenvedni, annak van értelme.

Bemelegítés, nyújtás alap. A bemelegítésem 5-10 perc kardiógépen eltöltött idő, illetve gimnasztika gyakorlatok.

2013. márc. 23. 23:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én heti 5 napban megyek kondi terembe. Egyik nap csak kardió edzés, másik nap súlyzós edzések.

Ha kardió edzésem van akkor mindig a futópaddal kezdem. A futópadot vagy a kardióra vagy a zsírégető programra állítom, és arra figyelek hogy a pulzusszámom 140 alatt ne legyen. (nem kell feltétlenül futni, már az is elég ha gyorsan lépkedek). A programot 30 percre állítom. Majd 2 perc pihenő,és megyek a costrainer-re 10 percre. Utána 20 perc biciklizés. Ha a párom még nem végzett az edzéssel akkor tovább kardiózók.. Mondjuk rámegyek a lépcsőzőgépre 5-10 percre vagy evezőpadra megyek. A kardió edzés 1 óra vagy 1 óra 20 percig szokott tartani.

A súlyzós edzéseknél mindig mást csinálok. Egyik nap kar-mell. Másik nap hát-váll- harmadik nap láb-fenék-has edzésem van. Ennek megfelelően vannak megírva az edzőprogramjaim, hogy melyik nap melyik súlyzógépet vagy melyik szabad súlyt használom. Általában ez is 1 óra vagy 1 óra 30 percig tart.

Minden súlyzós edzés előtt 5 perc kardiós bemelegítés van, az izom megmozgatása miatt.. Ha érdekel leírhatom az edzésprogramomat amit a személyi trénerem írt össze.. Nálam a cél egyébként a szép feszes fenék, szép lábak, és szép has...

40/N

2013. márc. 23. 23:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem semmi.Ezt hány éve csinálod ilyen intenzítással?

Van benned kitartás azt meg kell hagyni.

Nem akarlak megbántani,de biztosan van mit aprítani a tejbe,mert olyan gondtalannak tűnik az életed,hogy erre heti ötször jut energiád.Mert nem is az idő a gond - aki azt mondja,hogy nincs ideje edzeni az hazudik - hanem az energia hiánya.

2013. márc. 24. 00:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

ma 00:58

Pedig nem ördögőség edzeni heti 5 napban.

Minden nap reggel 8-tól 5-ig dolgozom. Nyomdában, szóval nem irodai munka, inkább unalmas, monoton meló.

Este 5-kor már otthon vagyok így főzöm, és egy kicsit takarítok. Fél 7-kor már kész vagyok mindennel, onnantól már csak pihenek. Éjszakai bagoly lévén nem fekszem korán így este 9 vagy 10 órakor megyünk az edzőterembe. 1-másfél órát ott vagyunk. Legkésőbb fél 12-kor már újra otthon vagyunk. Fáradtan, de mégis jól eső érzéssel fekszem le. Végül is mások is éjfélkor fekszenek le, csak míg én az edzőteremben edzek, addig másik neteznek, olvasnak, vagy tévét néznek.. Így energia is van mindig..Nem nehéz megoldani csak be kell tudni osztani az időnket..

2013. márc. 24. 04:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még valamit. Nekem már felnőtt 20 éves fiam van, így nincs olyan gondom hogy kisgyerekre vigyázni. Gazdag sem vagyok, csak én így élek jó pár éve már. Előtte eléggé lusta voltam, és a tévé előtt ültem órákon át..

Na ez az ami változott. Kevesebb időt töltök a tévé előtt.

2013. márc. 24. 04:07
 6/9 anonim ***** válasza:
bocsánat elírtam. fél 5-ig dolgozom, így leszek otthon 5-re.
2013. márc. 24. 04:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Esküdni mertem volna,hogy korábban profi sportoló voltál és abból maradt meg ez az életmód,de így még nagyobb dolog.A legtöbben csak a fogadkozásig jutnak el,hogy egyszer feladják a tévés életmódot az egészségért.
2013. márc. 24. 07:56
 8/9 anonim válasza:

Sziasztok.

Én minden reggel fél6kor kelek elmegyek kardiózni, meló előtt majd 8-fél9 között beesek a munkahelyre fél5ig. Majd megyek haza főzni,de többnyire vasárnap megfőzöm a heti ételeimet mert 9re érek haza a teremből általába. Néha járok egyéb kezelésekre is, de az csak wellness szintű ajándékba kaptam le kell járnom ( hipoxi tréner,alfa masszázs)Hétfő-szerda-péntek erősítés.Köztes nap kardió.Még kezdő vagyok de próbálok fejlődni.nekem is segíthetnétek.. :) a többi posztnál a pasik olyan degradálóak és okoskodnak nem adnak tanácsot.Fejlődni szeretnék ti mennyi idő alatt kezdtetek el látványosan fejlődni étrend mellett? üdv.

2013. márc. 24. 10:25
 9/9 anonim ***** válasza:

40/N!! Nagyon elismerésre méltó az életmódod! Remélem, én is ilyen leszek ennyi idősen :)

Én fiú haverjaimmal járok terembe, úgyhogy leginkább azt csinálom, amit ők, csak nyilván más súlyokkal, vagy ha nem megy, akkor a könnyített verziókat.

Heti háromszor szoktunk menni, fel vannak osztva az izomcsoportok, első nap láb/fenék, másik kar (bicepsz-tricepsz) - mell, a harmadik meg váll és hát. Hasazni én mindhárom napon szoktam. Ezen kívül heti két-háromszor eljárok futni egy fél órát, általában úgy, hogy ne ugyanarra a napra essen, mint a kondis edzés. Heti kétszer járok kick-boxra is, így van, hogy a futás mellé még az is bejön.

A teremben amúgy amit használok, azok a kézisúlyzók, guggolás, fekve nyomás, evezőgép, húzódzkodó rúd, lábtoló gép, ezek... Nem időben szoktam mérni, hanem ismétlésszámban. 3x10/12-őt szoktam, és ismétlések között szoktam tartani kb 1-2 perc pihenőt.

21L

2013. márc. 24. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!