Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a legidealisabb pulzuss...

Melyik a legidealisabb pulzusszam a kardio gyakorlatoknal fogyashoz?

Figyelt kérdés
Konditerembe jarok es a sulyzos edzeshez megy a kardio is. 130- 140 kozott van a szam ha jol tudom, de javitsatok ki ha megsem igy van. Koszi

2013. márc. 20. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen szám. De ha mindenképp be akarsz lőni egy számot, akkor az a saját ún. maximális pulzusszámod adott százaléka legyen.
2013. márc. 20. 12:47
 2/8 dirtboy ***** válasza:
100%

akkor javítok

130felett van kardió tehát a 170 is az nem csak 130 és 140 közt.

egyébként fogyáshoz aerob tartomány legyen inkább, szóval ha mindképp számot akarsz akkor 120és 130 közt legyen.

2013. márc. 20. 16:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Koszi az eddigi valaszokat. Az edzotermi gepeken is van egy ilyen tablazat, es ott is ilyet ir hogy 120- 130 kozott (weight controll), csak felreirtam a kerdesben. Tehat a lenyeg, hogy amikor a cross traineren vagyok, akkor ennel magasabbra megy, es ha ezt a szamot akarom beloni, akkor meg nagyon lassan kell csinalnom. Viszont a biciklinel meg pont akkor erem el ezt a szamot, ha gyorsan tekerek. Szoval ha 150 akkor az is jo fogyashoz vagy tok mindegy vegulis? Bocsi ha itt ertetlenkedem, csak nem tudom mi lesz a fogyasommal ha tobb, mint az emlitett szam.
2013. márc. 20. 19:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Minél magasabb a pulzusod, annál több kalóriát égetsz. Lényegében ez számít. A táblázat pedig nem sokat ér, mert mint már említettem, eltérések vannak az egyese emberek között a maximális pulzusszám tekintetében. Vannak ugyan képletek, amelyek többé kevésbé megbízhatóak az ember többségénél.
2013. márc. 21. 07:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Ok, koszi. Akkor nem foglalkozom ezzel tobbe.
2013. márc. 21. 08:12
 6/8 Frontosa ***** válasza:

Ez nem teljesen igaz, neked aerob tartomány kell. Ezt olvasd el:

[link]

Üdv,

2013. márc. 21. 09:20
 7/8 dirtboy ***** válasza:

/Minél magasabb a pulzusod, annál több kalóriát égetsz. Lényegében ez számít./

ez igaz is meg nem is.

az igaz hogy úgy több kalóriát éget de az nem igaz hogy csak az számít hogy mennyit éget el.

ha kardió tartományban van akkor az energiát amit a mozgásra fog felhasználni a szervezete nem a zsírból fogja felhasználni hanem az izomból nyeri majd mert abból gyorsabban tud energiát nyerni.

a kardió az fokozott izommunkával jár pont emiatt.

szálkásításkor pedig ez nem jó mivel minél kevesebb izomveszteséget akar általában mindenki.

2013. márc. 21. 14:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Elolvastam, koszi az infot. Ma pedig az "aerob" mozgasnal a crosstraineren a pulzusom 140- 150 korul mozgott, igy nem kellett lassulnom vagy gyorsulnom, hanem pont jol esett.
2013. márc. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!