Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bicepsz edzést egy héten...

Bicepsz edzést egy héten hányszor szabad/kell csinálni? Heti 1 elég? Vagy mehet a heti 2?

Figyelt kérdés
pl. van bicepsz hétfőn,majd csütörtökön még1szer. Az úgy jó,vagy már túl sok?

2013. márc. 17. 19:55
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Heti 1x keményen b@ssz oda neki!
2013. márc. 17. 19:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Jó. és akkor most elárulná valaki,hogy a heti 2 bicepsz edzés az már sok?
2013. márc. 17. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyrészt sok, másrészt kevés. Sok lesz a glikogén ürülés, kevés lesz a regeneráció ideje és kevés lesz a szög amiből megedzed. Ha mindenáron heti 2x akarsz bicepszezni, akkor végezz a 2 napon más-más gyakorlatokat, de mondom, nem ajánlom, mert könnyen túledzhetsz vele, nehéz megtalálni azt az edzés intenzítást ami megfelel a heti 2x-es bicepsz edzéshez. Mindenképpen jobban jársz, hogyha heti 1x bicepszezel 3-4 gyakorlattal, de ha 2 x szeretnél minden képen, akkor legyen minél több gyakorlat!
2013. márc. 17. 20:08
 4/8 poiu ***** válasza:
Ezer dolgon múlik. Ha fiatal vagy (<100 éves), vagy kezdő a heti 2 edzéssel nem lehet gond. Sőt, lehet három is. A lényeg, hogy érezd, mit üzen a tested. Ha a bicepszed azt mondja, kösz, ez most egy ideig elég volt, akkor tartsd tiszteletben. Elvileg, az izomnak egy-két nap kell a regenerációhoz. Ez a minimum, a max már rajtad, az edzés intenzitásán és a korodon múlik.
2013. márc. 17. 20:21
 5/8 poiu ***** válasza:
Most olvasom két tanult kollégám válaszát. Szerintem ugyanazt mondjuk, edzz rendesen (ne a tükörnek) és figyelj oda. A te tested.
2013. márc. 17. 20:24
 6/8 A kérdező kommentje:

poiu:

Megnézem, hogy a hátad,vagy a melled 2 nap alatt regenerálódik... -_- De azért köszi a választ!

2013. márc. 17. 20:33
 7/8 poiu ***** válasza:
A bicepsz pici izom. Hát, mell, láb, az edzés intenzitásán múlik. Van, akinek működik a heti kettő, de erre nincs szabály, nagyon egyéni. Én pl.a lábamat is osztom, egy nap nem tudom rendesen edzeni.
2013. márc. 18. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Hátazás után durrantsd be mondjuk egy kétkezes rúddal állva.

Majd 3-4 napra rá csinálsz rá még pár gyakorlatot. És ilyenkor való igaz érdemes, bár szerintem inkább csak unaloműzés végett, de ez mind1 is, szóval érdemes eltérő rúddal dolgozni, ha a bicepsz napon is szeretnél kétkezessel erőlködni.

Én amúgy kétszer edzem hátat, és kétszer mellett egy héten. A mell végére berakok egy fekve tricepszet, meg egy csigás lenyomást. A szűknyomás és tolódzkodás mellé bőven elég.

A hát mellé pedig szintén két bicepszet társítok.

A láb napon pedig tolom a kiegészítő gyakorlatokat, tehát oldalsó delta, alkar, csuklya esetleg... bár szerintem ezek jönnek maguktól is.

2013. márc. 22. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!