Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha egyszerűen...

Mit tegyek ha egyszerűen nincs erőm sportolni?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok,most kezdtem a középiskolát. Nyertem egy fitnesszbérletet,de túl fáradt vagyok a sporthoz miután vége a sulinak. Van hogy egy nap 6 angolórám (nyelvi előkészítős vagyok) van,míg hazaérek az háromnegyed óra buszozás,majd egy jó másfél-két óra háziírás és elment az egész napom,épp csak megnézem az emailjeimet,vacsizok és alszok.

Nem vagyok nagyon kórosan túlsúlyos,csak pár kiló fölösleg van rajtam,de szinte bűntudatom van hogy megeszek egy nap kb. 1500 kcalt és csak a heti két tesiórán sportolok (meg hétvégén beiktatok több hosszú sétát).

Mit javasoltok?

2009. szept. 15. 19:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

koncentrálj a hétvégére. Hétvégén ha sétálni tudsz akkor futni is, vagy kondizni.

Amúgy gondolj bele nekem volt olyan osztálytársam aki a suli mellett élsportoló volt.

(próbálj többet aludni... láthatnánk egy időbeosztást?)

2009. szept. 15. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Erre szokták mondani, hogy az ember leggyengébb "izma" az agya.

Első pár hét mindig ilyen, utána majd beáll, aztán tudod, hogy mikor mire lesz időd, jobban be tudod majd osztani.

2009. szept. 15. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igyál ginzeng teát, vagy ginzeng kivonatot, energiát ad. Amúgy meg, én 35 vagyok, 8-5-ig dolgozom, napi két órát buszozok oda-vissza, naponta bevásárolok és ellátom a családot. Heti háromszor elmegyek futni. Néha csak dögleni lenne kedvem, de olyankor a legjobb elmenni sportolni, ilyenkor nem hajtom ki magam, csak lazán kocogok, és hallgatom a zenét. A mozgásnak helye kell, hogy legyen az életedben! Nem a jó alak miatt, hanem a stresszoldó hatásai miatt. Ha most megtanítod magad erre, megszokod, és sokkal könnyebben veszed az életben az akadályokat. :)
2009. szept. 15. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

és gondolj arra, hogy ennél csak nehezebb lesz később. Ez nagyon durván így van!

Most még csak 6 órád van. Később 8 lesz, egyetemen nem ritka a napi 10 óra sem nekem. Plusz ha dolgozni fogsz akkor az mégnagyobb kötöttség mert onnan már aztán hiányzás se nagyon lehet. Utazni meg ezentúl is mindig kell, lehet hogy még többet is.

Úgyhogy kezd el amíg még csak ennyi dolgod van.

2009. szept. 15. 22:42
 5/6 anonim válasza:
100%
Az agynak a legjobb a sportolas, ha sokat tanulsz nagyon jo ha egy kicsit sportolsz azzal felfrissulsz, en erre azt tudom visszakerdezni hogy rajtad kivul meg hany ember van ugyanolyan helyzetben mind te, nezd meg a spotolokat ok nem hobby szinten sportolnak mellete suliznak es megis kibirjak, en azt javaslom neked hogy hetente 2 menjel el kondi terembe nem kell tobb 45 percet ulsz ott s meglatod az agyad is a kozezeted is jobb lessz ! sok sikert hozza
2009. szept. 16. 00:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:) Amúgy általában tesiórákon rendesen meghajtom magam,futás,gimnasztika,mindent csinálok úgy ahogy a tanár mondja:D
2009. szept. 16. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!