Gerincferdült emberek milyen mozgással, sporttal fogyhatnak?
Szeretnék fogyni, de eltiltottak futástól,m kiderült g.ferdülésem van,ami sok bántalmat okoz. Eddig mindig futással és itthoni ugrálós tornával hoztam magam formába sikeresen,most hogy nem futok, nem mennek le a plusz kilók és nem tudom mibe vágjak bele!
Valaki hasonló helyzetben? Vagy tanácsok?
Callanetics-et, Pilatest eddz, mert értelmes erősítések, amik a mély hátizmaidat is megdolgoztatják.
Fogyni szénhidrátszegény és tejmentes szálkásító diéta "sporttal" tudsz.
Köszönöm válaszod!
Kipróbálom,hisz veszteni valóm nincs! De gondolom olyan hatékony fogyást nem fogok elérni ezekkel,mint az intenzív futással. :/
Amúgy nem étkezem zsírosan,odafigyelek,hogy mit viszek be,de eléggé hajlamos vagyok a hízásra,és ezt eddig futással korrigáltam. :(
Ezt nem mindig értem... Például Radnai Tamásnak (elismert edző Magyarországon, hatalmas szaktudással) is van gerincferdülése és mégis guggol súllyal, szakít, lök.
Mást meg letiltanak mindenről...
Hű ez érdekes! Én 2 orvosnál is jártam,mindegyik azt mondta,ha továbbra is folytatom a gerincemet nem kímélő sportokat,akkor idő előtt taccsra vágom azt. Fájdalmat még nem éreznék sportolás közben,csak utána érezném a hatást (40-50évesen már)az orvosok szerint...
Lehet ő kíméletesen végzi az edzéseket...vagy nem fél a jövőbeli következményektől...
Vagy nem fél, vagy a guggolás nem olyan módon terheli a gerincet, amibe 'bele fog halni'. A futás állandó rázkódás, a guggolás viszont erő gyakorlat: az egész testet meg lehet feszíteni közben, következésképp a gerincmerevítőket is.
Futásnál ilyen védelem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!