Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hol fussunk? Aszfalton vagy...

Hol fussunk? Aszfalton vagy pályán?

Figyelt kérdés
Egy ideje aszfalton futunk, és hát eléggé fáj a lábunk: inkább az izom, mintsem az ízület. Lehet, hogy kb egy hónapja azért nem szünik meg az izomláz, mert aszfalton futunk? És ha folytatjuk a városban való futást, az mlyen következményekkel járhat? - porcokra, ízületekre...
2009. szept. 9. 21:30
 1/2 anonim válasza:
Egyszerűen tönkreteszi, a kemény felületnek csapódás gyengíti az ízületeket tényleg nem jó, én még túrázni se szeretek aszfalton (mármint mikor út mellett megyek) A pálya puhább ott gördülékenyebben lehet futni az nem ártalmas a gerincnek éss emmidnek hosszú távon. A városban futhatsz ha valahol a füvön tudsz maradni.
2009. szept. 9. 21:32
 2/2 anonim válasza:
lehetőleg puhább talajon... az kíméli a térdet... simább füvesebb vagy puhább földess pálya vagy gumírozott, és persze + felelő cipő nem muszály, h drága legyen de ne tornacipő, hanem valami puhább ruganyosabb. És az izomláz ellen van 1 jó tippem MOZGÁS UTÁN nyújtás... én se hittem benne, de bevált, és tényleg kizárólag után, mert csak "meleg" izmot szabad, és a hideg izom nyújtása nehezebb, és sérülést is okozhat...
2009. szept. 9. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!