Ha valaki 40 évesen kezd el aktívan sportolni, de korábban nem sportolt semmit, akkor már veszett ügy?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy egyáltalán van annak még értelme, és lehet még esetleg versenyszerűen is űzni egy sportot, vagy max csak nyugdíjas-színvonalon?
Ebben a korban már nem tudnak az izmok fejlődni akkor se ha valaki napi 6-8 órákat edz, igaz?
2013. febr. 20. 13:14
11/14 A kérdező kommentje:
oké, köszi mindenkinek! csak élsportban olvastam ill. ismerősöktől hallom, hogy ugye 17-25 éves kor a legtermékenyebb időszak, aztán elkezdenek lefelé ívelni. jó, persze ez az élsportra vonatkozik, ők már 30 éves kor után nem igen fognak olimpián indulni (vagy csak ritkán), de persze nem csak élsport létezik.
csak egyszer egy sportorvos is mondta nekem, hogy állítólag 20-22 éves kor körül van az izomzat a toppon.
2013. febr. 22. 08:24
12/14 anonim válasza:
Nyilván huszonéves korban van az izomzat a toppon, de ez nem azt jelenti, hogy akkor nem lehet sporolni vagy nem kell edzésben lenni, mert már utána csak pl 97%-os a teljesítőképességed. Vagy, ha nem 100%, akkor már nem érdemes, vagy mi a szösz? :)
13/14 A kérdező kommentje:
jó, hát ha csak 97, akkor oké, de azt hittem, durvább mértékben hanyatlik, és pl a 20 éves korhoz képest csak 60%
2013. febr. 22. 11:58
14/14 anonim válasza:
Nem, én pl. most kezdenék küzdősportra járni (24 vagyok jelenleg) és nem hagynám abbba csak mert elértem X éves kort (mondjuk 35-45 éves koromban - ha nem is mindig de sportolni szeretnék önszántamból és mert egészséges). Soha nem késő semmit elkezdeni! Válaszd azt ami a neked legjobb;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!