Mit tudnék ennyi pénzért venni? (táplálék kieg. )
Szóval az lenne a kérdésem, hogy havi 10 000 Ft-ból milyen táplálék kiegészítőt lenne érdemes vennem?
Fél éve szedtem 100% Whey Proteint, azzal elég szépen fejlődtem. Fehérjét, tömegnövelőt, v esetleg mást érdemes venni ennyi pénzből, ami eredményt hoz?
8 hónapja edzem kb. és úgy látom h megakadt a fejlődés.
175cm/80kg
Ha meg kiegek kellenek 10ezerből akkor ezek a legfontosabbak:
*Fehérje: Edzés után a legfontosabb, de pl. reggel is érdemes. Lehet pl. WPC 80, Myprotein Impact Whey, Hi Tech Whey C-6, Stillmass Whey 6:3:1, stb.
*Gyors felszívódású szénhidrát: Csak edzés után lehetőleg, lehet pl. dextróz, aminek kilója kb. 550-600 Ft.
*Multivitamin: Pl. Scitec Mega Daily One , Multi-pro
Legfontosabb a szilárd étkezésed. Ha az nincs rendben, akkor tápkieggel sem mész sokra. Akkor inkább költsd csirkemellre, rizsre.
Én a multivitamint tartom a legfontosabbnak, hiszen a fehérjét és szénhidrátot meg lehet oldani szilárd kajából is, de egy sportolónak szükséges vitaminmennyiséget nem tudod étkezéssel biztosítani a mai alapanyagokból.
Tehát: mega daily one, vitabolic, multi pri, iss pak, stb.
Ha van még lóvé, akkor edzés utánra tejsavóprotein + gyors szénhidrát (pl dextróz, malto, vitargo, stb) menjen.
10.000Ft-ból havi szinten tápkieget, és az jó is legyen ....
ahhoz bűvészet kell.
Eleve egy multivitamin , meg egy whey protein már több mint 10.000FT.
Olcsó, silány dolgokat meg nem érdemes megvenni.
multivitaminból elég egy mega Daily One is az 150 napra elég. Ha komolyan tolod, versenyzel is akkor érdemes csak nagyobb dózis.
Fehérjéből meg a whey 20-25 000 5kiló, az elég 3-4 hónapig, ha csak edzés után iszod, meg pár ezerér lehet venni pár kiló gyors CH-t.
Meg még ha van pénzed ízületvédő sem ártana megelőzésből
Köszönöm a válaszokat!
Az étrendem nagyjából rendbe van, próbálom bevinni az elegendő fehérjét, és ch-t. A válaszaitok alapján veszek egy mega daily one-t, dextrózt edzés utánra, és ha még tudok venni akkor valami fehérjét estére. Az úgy jó lenne?
Edzés utána tejsavóprotein + dextróz páros kéne:)
Estére meg lassú felszívódású fehérje, pl sovány túró is jó.
És estére 1 rosszabb minőségű fehérje, mondjuk szója?
Úgy hallottam, hogy az lassú felszívódású.
Ezt nem tudtam. :S
Akkor mellőzni fogom, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!