17 évesen szeretném elkezdeni az MMA-t lehetek igy még világbajnok? (többi lent)
192cm 98kg vagyok eléggé izmos vagyok korosztályomból kitünök
ezelőtt még sose küzdösportoltam
3 hónapja verem a boxzsákot pontos ütéseket gyakorlom+a pőrgö rugást már elsajátitottam de csiszolni kell mert semmi nem tőkéletes+kondi meg uszá(heti 3x)
3/3 vagyok énis igy kezdtem nekem is mondták járok versenyekre 17 évesen kezdtem énis de jó ez igy hidd el
21 f
hali köszi a gyors választ
énis gondolkodtam rajta hogy elkezdem a birkozást csak abba még annyi esélyem nem lenne szerintem mint a ketrecharcba
sokak már 5 éves korkuktól birkoznak, MMA pedig vegyes harcstilús
Azt nem értem, miért akarsz egyből világbajnok lenni?! Főleg, ha magad is látod, hogy túl sok esélyed nincs... Pl. egy olyannal szemben, aki a te korodra már 10 éve birkózik, rettenetes izomrendszere és rutinja van, amilyen neked már soha nem lesz. Akármennyit edzel (mivel közben ő is edz) megesz reggelire. Vagy egy olyan strikerrel szemben, aki a te korodra már 8 éve bokszol, junior bajnok -- olyan reflexeid és rutinod már soha nem lesz...
Persze valamilyen kutyaütő stílusban vagy szervezetnél még lehetsz "világbajnok", kitűzheted a falra és hitegetheted magad azzal, hogy mekkora bajnok lettél...
Meg vannak még csodák is az életben.
Előbb járj le valamilyen küzdősport edzésre 2-3 évig, utána, ha addigra lesz már tényleges MMA edzés, akkor járj le arra. Mert amik most vannak, azok nem MMA edzések. Az igazi MMA edzésekre alapból csak úgy járhatnál, ha van 2-3 éves küzdősport múltad (nem kell versenyeket nyerni, csak űznöd kell valamilyen stílusz). Ez lehet álló vagy földharc, de az a legjobb, ha mindkettőből van tapasztalatod. Csak hát Magyarországon ilyen nincs.
Ha 2-3 év múlva se lesz normális MMA edzés, akkor azt tanácsolom, hogy járj külön állóharc, külön földharcra, és csak a versenyek miatt lépj be ilyen MMA edzésre, mivel csapat nélkül nehezen tudnál eljutni versenyekre. De UFC karrierről ne nagyon álmodj. Legfeljebb csak úgy, ha belekerülsz a The Ultimate Fighterbe, de oda több százezren jelentkeznek, és közülük csak néhányakat választanak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!