akkor egyél lédús zamatos ízletes éretlen gyümölcsöket. megfelelő folyadékbevitel mellett nem terheled meg a veséket, ellenben a jó kis gyümölcs amit magadba tömsz jól felnyomja a vércukrot. Persze az sem mindegy, hogy ki mit gondol, mi a szükséges vitaminmennyiség? 60mg c-vitamint tényleg be lehet vinni gyümölccsel is, de ez a mennyiség kb annyit ér mintha fingot szippantanál. Örülök, hogy a multi prot hoztad fel példának, megnézhetnéd mit tartalmaz. A gyümölcslevekről meg ne beszéljünk! A király magas gyümölcstartalmú levek tele vannak cukorral. Nem ritka, hogy 2deciben 30g cukor is van!! Nyugodtan idd azért a gyümölcsleveket, mert az persze véletlenül sem fordul meg senkinek sem a fejében, hogy amennyi gyümölcslevet gyártanak, ahhoz mennyi gyümölcsre lenne szükség. Abban nincs semmi szintetikus szar mi? :D
2013. febr. 3. 20:13
12/14 anonim válasza:
Igen, fontos a gyümölcs is a táplálkozásban, de manapság már teljes képtelenség, hogy azzal fedezni lehet a C-vitamin szükségletet. Mindenképp kell a pótlás.
2013. febr. 3. 23:41
13/14 anonim válasza:
A multipro-t azért hoztam fel példának, mert az egyik legnagyobb átverés a megadózisú hasztalan, szervezetet leterhelő szintetikus vitaminokkal. Örülök, hogy kívülről vágod a tápkieggyártók agymosását, hogy csak így fedezheted a vitaminszükségleted, de egy az egészségéért sportoló embernek nem hinném, hogy ilyen baromságokkal kellene terhelnie a szervezetét. Az általam belinkelt oldalon a sportorvoslás kicsit más véleményen van. Ezzel ne foglalkozz, mert ezek orvosok által elvégzett kutatások, nem pedig az eladásokat növelni hivatott marketing. Itt egy másik link, ami szintén ezt bizonyítja:
Itt is csak magaslati edzéseken ajánlják a megadózisokat, és kiemelik, hogy az élsporoló is fedezheti változatos étrenddel a szükségletét, akkor egy hobbispotoló meg pláne.
2013. febr. 4. 05:14
14/14 Dogmatix91 válasza:
Hát nekem mind1. Én nem fogok 60mg C-vitamint bevinni. Alapból edzés előtt 1g megy, edzés után szintén 1g és láss csodát mióta így csinálom kevésbé van izomlázam (lábazás után mindig izomlázam szokott lenni). A vízben oldódó vitaminokat úgy se tudod túladagolni, a zsírban oldódót se egyszerűen. Nem ismerek, de még nem is hallottam olyanról aki vitamintúladagolás miatt betegedett le. Elméletileg persze előfordulhat. Rákos embereknek orvosok javasolják a megemelt C-vitamin bevitelt (akár 7-8-9-10g vagy még többet /nap). De mondom nekem tök mind1 ki miből fedezi a vitamint meg tápanyag bevitelét. Én ajánlom a multivitamint, Te nem. Ennyi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!