Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ki tud jól cigánykerekezni?

Ki tud jól cigánykerekezni?

Figyelt kérdés
Attól azt kérdezném, hogy lépésről lépésre magyarázza el nekem, hogy hogyan kell és hogy melyik kezet kell előbb letenni?
2013. febr. 1. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Álljanak terpeszállásba, a kezüket tegyék rézsútos magastartásba. Tetszés szerint lendületből balra vagy jobbra forogjanak, és azt a kezüket tegyék le először, amerre az etnikai fordulatot el szeretnék végezni. A lényeg az oldalirányú mozgás.
2013. febr. 1. 10:23
 2/2 anonim válasza:

Szia!! :)

Én tudok cigánykerekezni és most el is magyarázom.

Természetesen senki nem úgy születik, hogy ezt tudja. Így lehet, hogy hülyén hangzik, hogy régen sz'rul tudtam. Először a lábaim bemelegítettem és a kezeim. Mert, ha nem teszed, meg akkor az lesz veled is mint velem:

Tegnap "Pom-pom lányokat" játszottunk és sokat cigánykerekeztünk, anélkül, hogy melegítettünk volna előtte. Utána jött a baj, hogy még most is fáj a bokám.

Szóval K Ö T E L E Z Ő a bemelegítés. Legalább a 'kerék előtt 4-5 percet.

Utána kinyújtom a kezem és először lassan leteszem magam mellé (csak az egyiket, pl. a balt a bal oldalra). A lábaimmal lökök magamon és mikor a lábam teljesen fent van akkor a másik kezem a letett mellé helyezem. És próbálok biztonságosan érkezni. Én általában guggolva érek le, de az tőled függ, hogy érkezel. Ez a könnyű, ami icipicit könyebb az én változatomnál. Ez lenne az én változatom:

Mintha normálisan cigánykerekeznék csak a végén nem oldalra érkezek, hanem előre/egyenesen. Másnéven 'kerék közben (mikor a közepén tartok) irányt váltok a lábammal, mivel a lábadon (is) múlik, hogy érkezel. Viszont mindegyik, ha szépen és ügyesen csinálod látványos. Na meg van az a változat amit az egyik fölsős a sulinkból (Apollónia) tud. Úgy cigánykerekezik, hogy vagy egy kezét teszi le közben, vagy konkrétan semelyiket!!! De szerintem te még ne csináld és én sem, mivel amíg nem tökéletes az egy kezes addig simán a fejedre esel könnyen és kitöröd a nyakad ami nem jó... Ő is fitness-re jár. Ajánlom a FitKid-et!! Ha persze Budapesten élsz...

És az aranyszabály: Mindig nyújtsd ki a lábad!!!

Bogixx

2013. jún. 15. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!