Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Comb, fenék feszesítés kondite...

Comb, fenék feszesítés konditeremben - hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

167 cm vagyok, és 53 kiló, fogyni nem szeretnék. 5 hónapot jártam pilatesre, gerincferdülés miatt választottam ezt az órát, de sajnos a comb, fenék területen nem változott semmi.

Mit ajánlotok inkább? Alakformáló edzés, vagy gépekkel való edzés? Ha gépekkel, mit és hogyan használjam őket?

Szeretnék végre feszes lenni!

Köszi!

2013. jan. 29. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szabad súlyok és gépek is legyenek.

Guggolás, kitörés, lábgépen hajlítás, majd lábnyújtás, merevlábas felhúzás. És ne picike súllyal dolgozz, hanem amivel éppen megy a 10-12 ismétlés.

2013. jan. 29. 13:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Még valami, heti hányszor járjak edzeni? Az jó, ha hetente 1 pilates, 1 kondis nap, és itthon 1 guggolós, láberősítős nap?

Esetleg arra tudnál válaszolni, hogy édességek helyett mit rágcsáljak napközben?

2013. jan. 29. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így kb jó. Édesség helyett én protein turmixot iszom, de kevés édesség ritkán belefér, ha nem vagy szálkásító diétán.
2013. jan. 29. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha gerincferdülésed van, akkor én a helyedben eleinte csínján bánnék a guggolással, a helyes végrehajtást valaki segítségével muszáj megtanulnod, ne egyedül próbálkozz. Emellett a hátizmokat is edzeni kéne, hogy tartsák a hátad, ne az amúgy is ferde gerincedre nehezedjen a terhelés. És akkor már a kar, mell, váll se maradjon ki :D Meg persze a has, mert az az alsóhát-komplementer, a hasizmod is szerepet játszik a tartásodban.
2013. jan. 29. 14:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Elvileg már nincsen ferdülésem az orvos szerint, még általános iskolás koromban volt, jártam tornára stb, nem szeretném megerőltetni, ezért írtam le, hogy olyanokat írjatok, ami kímélő mozgás!

Lehet, hogy felkeresem majd a terem edzőt, hogy miket ajánl hát erősítésre, köszi!

2013. jan. 29. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Az csak jó, ha nincs, de szerintem a tartásjavítás mindenkire ráfér, de legalábbis nem árt, főleg ha a jövőre, és az ülő életmódunkra gondolunk. A guggolás elég hátterhelő gyakorlat, én nem is tudom csinálni emiatt, helyette lábtolok. És ugyan egy valamirevaló teremben van már lábtoló, de nem mindben.
2013. jan. 29. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!