Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ízületkïmélő sportok?

Ízületkïmélő sportok?

Figyelt kérdés
Az egész családomnak van valami mozgásszervi nyavalyája, kopása, és az én térdem is hajlamos megfájdulni, ha nem figyelek oda. Nagyon szeretek futni, erről nehezen mondok le, de igyekszem csak heti 1-2 alkalommal, futópadon.. Ezzel nincs is baj, nem fáj tőle semmi, de a kondigépek kicsinálnak. Úszásról tudom, hogy kímélő, de sajna az nekem minimum 3 órás program lenne, egy másfél éves mellett ez nehezen megoldható. Mit javasoltok? Bringa, elipszistréner? Erősítésre? Saját testsúlyos?
2013. jan. 28. 11:28
 1/5 Dogmatix91 ***** válasza:

sakk

Minden olyan mozgás koptatja az ízületet, amely során igénybe van véve. El kell menni reumatológushoz. Nekem is szokott fájni a térdem, még sincs semmilyen rendellenes elváltozásom. Ha nálad sem vesz észre semmit a doki (ha nagyon parázol akár 2höz is elmehetsz, vagy csináltathatsz MRI-t) akkor csinálhatsz bármit amihez kedved van. A futás azért erősen képes szétszedni az ízületeket, főleg ha valaki nem megfelelően fut. Ha mégis van valami baj, akkor viszont tényleg vigyázni kell rá. Esetleg a jóga, pilates segíthet. Egyébként nekem azóta kevésbé fáj a térdem, mióta rendszeresen guggolok.

2013. jan. 28. 12:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. jan. 28. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
pilatesre megy. esetleg jógára. vagy keress rá, hogy gerinctorna, gyógytorna, azok kímélők.
2013. jan. 28. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
menj akart lenni:)
2013. jan. 28. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a másfél éves fiam mellett nem tudok órára menni, mert vagy nincs olyan késôn, amikor elszabadulok mellôle vagy messze van és nem érek haza fürdetésre, altatásra. De majd keresek Pilates dvd-t. Köszi a tippet!
2013. jan. 30. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!