Milyen étrend-kiegészítőt szedjek?
81 kg vagyok.4 hónapja kondizom szeretnék szép látványos izmokat,gyorsan,hatékonyan.Milyen kiegészítőt ajánlotok?Hízékony vagyok.17 éves.
(Van rajtam kis felesleg).
Ami fontos:Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni naturálban, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).
Tehát ha izomnövelés a cél, akkor:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Edzés után tejsavóprotein + 50g gyors ch (pl dextróz)
Kellene multivitamin is, pl multi pro, mega daily one, vitabolic, stb.
Később mehet kreatin is.
mark86
Tessék heroinozni mint más normális fiatal!!!
Komolyra fordítva: gyorsan sehogy.
Marknak igaza van. :)
Mi az hogy kreatin helyett volumass? Tök más dolog a kettő.
Az egyik tömegnövelő, ami áll egy fehérje részből, szénhidrátból és pár gramm hozzáadott egyéb anyagból. Van benne pici kreatin, de az lóf@sz. Mehet még mellé.
Edzés után meg mehet egy adag volumass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!