Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek akkor ha elkezd...

Mit tegyek akkor ha elkezd szúrni az oldalam futás közben?

Figyelt kérdés

Futás közben mindig elkezd szúrni a jobb vagy a bal oldalam és már elegem van.Pedig jól lélegzem(három lépés hosszan levegő beszív orron, három lépés hosszan levegő kifúj szájon

).Miért van ez?Egyszerűen már annyira fáj h nem bírok futni!

2009. aug. 27. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Fuss gyakrabban, előbb utóbb megszűnik.(Amikor télen futottam akkor egy hét kihagyás után nagyon szúrt, de ha heti 2-3Xfutottam akkor semmi gond nem volt)
2009. aug. 27. 20:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy többé-kevésbé természetes jelenség, azon kívül, hogy ilyenkor kicsit leállsz vagy lelassulsz, nem kell vele foglalkozni. Én rendszeresen futok, de velem ez már sose fordul elő, tini koromból viszont még emlékszem rá. Nekem is az a tapasztalatom, hogy az edzettség növelésével előbb-utóbb magától megszűnik. Sok teória van rá, hogy mi okozza, most végignéztem a neten. Említették a lép összehúzódását, a rekeszizom rossz vérellátását, valamiféle bélösszehúzódás hatását annak következtében, hogy futáskor a szervezet az emésztőrendszerből is a mozgásszervekbe csoportosítja a vért. Végül is nincs jelentősége, nem gond ez. Egyébként sokszor kérdezték már itt is.
2009. aug. 27. 20:25
 3/8 anonim válasza:
70%

rendesen kell venni a levegőt: orron be szájon ki

ennyi

100 hogyha ezt megfogadod nem fog szúrni az oldalad

nekünk a tesitnárunk mondta minden órán

2009. aug. 27. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

"Tesitanár mondta".. És akkor mi van? Talán futó volt?

Saját tapasztalat sokkal többet ér szerintem mint hogy valaki mondta. Egyébként orron át felszivattyúzni a levegőt nem olyan könnyű 20perc után egy kicsit nagyobb tempónál, ott már kínlódás az.

2009. aug. 27. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
én nem futok sűrűn de rengeteget biciklizek és ha erős rázkódás ér amikor erőltetett tempóban megyek akkor kezdi el, szerintem ha finomabban csapod oda a lábad a talajhoz akkor csökkenhet a szúrás mértéke is+edzettség
2009. aug. 27. 23:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor elég többet futnom és egy idő után eláll a szúrás?Akkor meg lesz!Nagyon köszönöm a segítséget!
2009. aug. 28. 13:16
 7/8 anonim válasza:
Erre a legjobb válasz: Ne összevissza szedd a levegőt, szépen egyenletesen, mindig figyelj rá, hogy normálisan vegyél levegőt, és szájon át is mehet, én így szoktam nem is szúrt az oldalam (ez a szúrás attól van, hogy összevissza veszed a levegőt, és "megakad")
2009. aug. 28. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem attól szorul be ha nem melegítek be előtte. 10 perc minimum kell, hogy a szerveid főleg a léped vérellátása megváltozzon. Mert sokan tévesen hiszik, hogy a levegő szorul be. A lép görcsöl be mert nem kap elég vért. Talán neked is ez a gond.
2009. aug. 31. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!