Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok.1 éve és 8...

15 éves vagyok.1 éve és 8 hónapja edzek, hetente 6x. Már egy pár hónapja 10 kilóval. Én nem érzek semmit, tehát nem fáj tőle semmim, de apám azt mondja túl nagy súly. Szerintetek is kisebb súllyal csináljam?

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 23:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van az utolsó hozzászólónak.

Amúgy meg annyira irreális, hogy mindent tíz kilóval csinálsz? Azt hogy?

A kar, mell, váll izmokra az optimális súly az a legtöbb gyakorlat esetében, amit legalább 7-8 alkalommal ki tudsz nyomni egy sorozatban, de nem több mint kb 12 alkalommal. A has, hát izmainál egy ilyen súly túl megterhelő lenne az izmoknak és a gerincnek.

2009. aug. 28. 01:59
 12/14 anonim ***** válasza:

10 kiló?Nem olyan megterhelő dolog...Rúddal baromi egyszerű.Amúgy az edzéstervre vissza térve.Ezt 15 évesen nem nagyon kellene csinálnod.

Itt egy jó kis edzésterv ezt kövesd szerintem:

Hétfő: mell-láb

Fekvenyomás: 3x10ism.

Tárogatás: 3x10-12ism.

Guggolás: 3x6-8ism.

Combhajlítás: 3x10ism.

Szerda: hát-váll

Evezés: 3x10ism.

Lehúzás: 3x10ism.

Oldalemelés: 3x8-12ism.

Nyakmögül nyomás: 3x6-8ism.

Péntek: kar-has

Kétkezes bicepsz: 3x12ism.

Koncentrált bicepsz: 3x20-25ism.

Letolás: 3x10-12ism.

Szűk fekvenyomás: 3x6-8 ism.

Felülés: 3x20-60ism.

Lábemelés: 5x20ism.

Ha edzéstervet csinálsz,hogy a sorrend így legyen,hogy kisizmok-nagyizmok-kisizmok.És nagyon fontos hogy az egymás közel állókat csoportosísd.(Pl van olyan nem amikor Te biepszezel,másnap már tricepsz.Mivel a bicepsz kell a tricepsz edzéshez is,nem tud pihenni a bicepszed.) És nagyon fontos hogy egyél sokat.Ugyanis ha kondizol,akkor az izmokban glikogénhiány lép fel,és a szervezet elkezdi beépíteni a tápanyagot.Ezért fontos hogy sokat egyél.

2009. aug. 28. 09:50
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az utolsó hozzászólónak. Végre egy normális válasz. Egyébként combra tényleg nem nagyon edzek, de nem is nagyon akarok mert a guggolásoktól könnyen megfájdul a térdem, és nem rúddal csinálom hanem 2 tízkilós kézi súlyzóval. Nincs is rudam. Itthon edzek. Van egy pár súlyzóm és egy francia rudam. És felülést sem súllyal csinálom. De már fentebb leírtam hogy mihez használok tíz kilót. Talán el kellett volna olvasni.
2009. aug. 28. 15:34
 14/14 A kérdező kommentje:
És még annyit hogy mindenből 3 szériát csinálok és szériánként 8-12-t.
2009. aug. 28. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!