Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok.1 éve és 8...

15 éves vagyok.1 éve és 8 hónapja edzek, hetente 6x. Már egy pár hónapja 10 kilóval. Én nem érzek semmit, tehát nem fáj tőle semmim, de apám azt mondja túl nagy súly. Szerintetek is kisebb súllyal csináljam?

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 23:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Jó nagy baromság volt a fejlődésben lévő csontozatodat, ízületeidet ilyen komoly terhelésnek kitenni ennyire fiatalon. Jobban járnál, ha elmennél valamilyen egyesületbe úszni, kosarazni, atletizálni, az is formában tart, és sokkal előnyösebb, mert az egész tested átmozgatja. Majd később meglesz ennek a böjtje, elképzelhető, hogy fájni fognak az ízületeid, ha nem állsz le.
2009. aug. 27. 00:10
 2/14 anonim ***** válasza:
A heti 6 az tényleg sok.Heti 3x 1-2 óra elég.Szimetrikusan fejleszd az izomcsoportokat.A bodybuilder.hu-n sok edzésterv megtalálható,kövesd azokat.A lényeg hogy egyél sokat.A 10 kilót hogy csinálod?Mert marhára nem mind1 hogy lábbal emelgeted vagy pedig csuklóból alkarra nyomsz rúddal...Az elöttem szólónak is igaza van részben,ugyanis ha túl nagy terhelés éri a testet idő elött bezáródhatnak a csontjaid.
2009. aug. 27. 01:35
 3/14 anonim ***** válasza:

Nézd, nem tudom mit csinálsz azzal a tíz kilóval, mert nem írtál le semmit az edzésedből, de a heti hat edzés felnőtt embernek is öngyilkosság.

Egy 15 éves kölyöknek heti 2-3, 60 perces, jól szétválasztott, jól összerakott edzésterv, szabályosan elvégzett gyakorlatokkal, helyes étkezéssel és pihenéssel koszorúzott súlyós edzés az optimális. Aki máshogy csinálja az hülye.

Namármost. Ha mindenképp súlyzókkal akarsz edzeni akkor mindenképp kérd ki egy profi edző segítségét, mert látom, hogy utánaolvasni lusta voltál 2 év alatt a dolognak - na meg igazából a testépítés körül rengeteg hitelesnek látszó, de nem hiteles, sőt káros információ terjeng.

Én azt javaslom, hogy menj el inkább keményen úszni heti kétszer-háromszor és felejtsd el a súlyzózást, amíg rá nem visz valami, hogy alaposan utánaolvass a dolognak.

Egyébként meg. A gyerekkori, helyesen végzett nehéz súlyzós edzés nem árt a fejlődésnek. Ez egy tévhit. Az már más kérdés, hogy a kérdező biztosan helytelenül csinálja amit csinál.

2009. aug. 27. 03:56
 4/14 anonim ***** válasza:

"Az már más kérdés, hogy a kérdező biztosan helytelenül csinálja amit csinál."

Mélységesen egyetértek.

2009. aug. 27. 09:29
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
nem..nem tévhit. addig nem ajánlott a kondícionáló súlyzós edzés még intenzív fejlődésben van a szervezet, és még jócskán növekszik a csont, és változk a szervezet. persze kis súllyal nem vészes, de szerintem még maradj az otthon végezhető edzésnél, fekvő, felülés...stb.
2009. aug. 27. 13:08
 6/14 anonim ***** válasza:
én is 6szor edzek hetente, hétfő-szerda-péntek= futás+has, vagy futás helyett súllyal gugolás, és vádli, kedd-csütörtök-szombat=kar,mell,váll,hát
2009. aug. 27. 16:33
 7/14 anonim ***** válasza:
16:33 - nem az volt a kérdés hogy ki tud balfa*zabb módra edzeni ;)
2009. aug. 27. 18:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Ez az edzéstervem: Hétfő: bicepsz, alkar, has, vádli

Kedd: tricepsz, mell, has, comb

Szerda: váll, csuklya, hát, has, vádli

Csütörtök: bicepsz, alkar, has, comb

Péntek: tricepsz, mell, has,vádli

Szombat:futás, váll, csuklya, hát, has, comb

2009. aug. 27. 19:47
 9/14 A kérdező kommentje:
A 10 kilót használom bicepszre, tárogatásra, csuklóból alkarra, hátra, vádlira, combra és csuklyára
2009. aug. 27. 20:00
 10/14 anonim ***** válasza:
ez az edzésterv tökéletes egy versenyzőnek, min 6-8 év edzésmútal. Ha te nem vagy ilyen szinten, talán maradj a heti 3 (nem pinalegyezős) edzésnél. Mellesleg a hátadat vicc h többször edzed egy héten, mert akkor az olyan is. Az meg hogy heti 2 mell edzés szintén röhej kategória. Talán rendesen kellene edzeni és nem csak lötyögni. A 3 comb pedig gondolom milyen. Én edzek combra, másnap, harmadnak, negyednap gyakorlatilag fáj a lépés. utána enyhül és egy hétre rá válik újra annyira erőssé hogy meg tudjam edzeni. El sem tudom képzelni hogy hogy leht jóformán minden másnap megedzeni. illetve el tudom képzelni: lányos keménységű edzéssel :))) Egyébként nincs a teremben más súly csak 10 kilós?? 10 kilóval megnézem hogy guggolsz, amikor egy üres rúd 20 kiló :P
2009. aug. 28. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!