15 éves vagyok.1 éve és 8 hónapja edzek, hetente 6x. Már egy pár hónapja 10 kilóval. Én nem érzek semmit, tehát nem fáj tőle semmim, de apám azt mondja túl nagy súly. Szerintetek is kisebb súllyal csináljam?
Nézd, nem tudom mit csinálsz azzal a tíz kilóval, mert nem írtál le semmit az edzésedből, de a heti hat edzés felnőtt embernek is öngyilkosság.
Egy 15 éves kölyöknek heti 2-3, 60 perces, jól szétválasztott, jól összerakott edzésterv, szabályosan elvégzett gyakorlatokkal, helyes étkezéssel és pihenéssel koszorúzott súlyós edzés az optimális. Aki máshogy csinálja az hülye.
Namármost. Ha mindenképp súlyzókkal akarsz edzeni akkor mindenképp kérd ki egy profi edző segítségét, mert látom, hogy utánaolvasni lusta voltál 2 év alatt a dolognak - na meg igazából a testépítés körül rengeteg hitelesnek látszó, de nem hiteles, sőt káros információ terjeng.
Én azt javaslom, hogy menj el inkább keményen úszni heti kétszer-háromszor és felejtsd el a súlyzózást, amíg rá nem visz valami, hogy alaposan utánaolvass a dolognak.
Egyébként meg. A gyerekkori, helyesen végzett nehéz súlyzós edzés nem árt a fejlődésnek. Ez egy tévhit. Az már más kérdés, hogy a kérdező biztosan helytelenül csinálja amit csinál.
"Az már más kérdés, hogy a kérdező biztosan helytelenül csinálja amit csinál."
Mélységesen egyetértek.
Ez az edzéstervem: Hétfő: bicepsz, alkar, has, vádli
Kedd: tricepsz, mell, has, comb
Szerda: váll, csuklya, hát, has, vádli
Csütörtök: bicepsz, alkar, has, comb
Péntek: tricepsz, mell, has,vádli
Szombat:futás, váll, csuklya, hát, has, comb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!