Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ebben a videóban mit csinálnak...

Ebben a videóban mit csinálnak? Aikido vagy krav maga? Hol lehet ilyet tanulni?

2013. jan. 2. 14:58
 1/3 aikiboxer ***** válasza:

Ez a Real Aikido ( [link] nevű stílus, amelyet egy szerb aikidós alapított (mivel kevés volt neki az 1. dan így egyből adományozott magának még kilencet... LOL).

A stílus rendes aikido, néhány judós elemmel kiegészítve és "keménykedve" előadva. A szerbek egyébként más harcművészetben is kemény legények, hiába, a harctér megedz egy népet...

Ettől függetlenül azt azért tudnod kell, hogy bármilyen jó aikidós is bármikor mutat neked ilyen látványos keménykedést. Tehát ha erre a stílusra vágysz, keress egy aikido edzést és kezdj el járni. (Mellette meg kezdj el egy ütős-rúgós stílust, mint pl. box, thai-box, kick-box, savate.)

2013. jan. 2. 15:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Szerinted az aikidohoz menne a kettlebell edzés? Én úgy gondoltam, hogy heti 3x kettlebell, és heti 2x aikido magánedzésbe.

2013. jan. 2. 16:32
 3/3 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem nincs értelme magán aikidora járni. Nagyon nincs. Pont az a jó minden küzdősport/HM edzésben, hogy sok edzéspartner van, sokféle stílussal, testfelépítéssel stb. Csak csoportos aikidora menj. (Esetleg mellette mehet egy magánóra hetente, amikor megmutatja, de az aikido annyira bonyolult, hogy ezek a magánórák inkább a pénzről szólnak.)

A kettlebell szerintem nagyon jó az aikidohoz.

2013. jan. 2. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!