Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » O Valakitôl kérnék tanácsot,...

Szimbionta kérdése:

O Valakitôl kérnék tanácsot, hogy milyen féle porok mire hatnak és árban meddig vannak és használatukat?

Figyelt kérdés

èn eddig a termèszetes testdedzès hîve voltam ès vagyok, de sokan javasoljâk nekem a különfèle kiegèszîtôk használatát a jobb eredmènyèrt.De leginkább a fehèrje èrdekel

.mitôl függ a használatuk.

2012. dec. 28. 07:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Használhatod nyugodtan ezek csak táplálék kiegészítők.Fehérje az ételekben is van amit nap mint nap eszel.Sőt állítólag a fehérje még egészséges is immunrendszert is erősíti.Sok pénzt én sem ölök kiegészítőkre de csak mert nincs rá nagyon keret:).Általában edzés után egyből eszek ilyenkor az úgy is jól hasznosul.De évente télen lenyomok egy kreatin kúrát meg májustól egy két hónapig fehérjét tolok.És tényleg adnak kis plusz erőt és izmot.
2012. dec. 28. 07:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezek is csak természetes kajaák, nem mesterséges fehérjék. Pl a tejsavóprotein az a sajtgyártás során keletkező tejsavóból készül. Kiszűrik a folyékony tejsavóból a tejcukrot (illetve jelentős részét), majd porlasztva szárítják, hogy adagolható és hosszan eltartható legyen. Tehát sima fehérje, nem csodaszer, nem varázspor és nem instant izom!

Nagy előnye a tejsavóproteinek, hogy gyorsan felszívódó, így edzés után alkalmas a gyors tápanyag-visszatöltésre. Vagy reggel is mehet lehet a zabpehelyhez. Sőt bármikor napközben, ha nem tudsz szilárd kajából fehérjét bevinni.

Egyébként vannak még lassan felszívódó proteinek (kazeintartalmúak), és közepesen gyorsak is: whey-egg-kazein proteinek, növényi proteinek, stb. Sokféle van.

Árban is nagyon változóak.

A napi fehérjebevitelednek max a felét érdemes tápkiegből bevinni, mert az emésztőrendszernek fontos a szilárd kaja!

De még oldalakt lehetne írni..

2012. dec. 28. 07:56
 3/5 A kérdező kommentje:
kössz a kommenteket. igazán hasznosak :) nos èn elèg nagydarab vagyok a koromhoz kèpest.. elèg kövèr voltam melynek mèg vannak nyomai. èn ezeket a megmaradt felesleget nem akarom zsîrègetôkkel eltûntetni,hanem ezt is kihasználva plusz izommá akarom fejleszteni. mit kène tenni ezèrt !? ami gyors de tartós eredmènyt nyújt..
2012. dec. 29. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Zsírból nem lesz soha izom, teljesen két különböző biológiai szövet!

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz étrendeket is: [link]

2012. dec. 29. 21:04
 5/5 A kérdező kommentje:
kösz szépen :D
2012. dec. 31. 08:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!