Testépítők. Mit gondoltok az edzőkesztyű használatáról? (lent)
Szeretnék venni egy csuklószorítós edzőkesztyűt, de hallottam néhány rossz dolgot a használatukról:
1. a fogásom ereje nem fog fejlődni
2. a csuklóízületem is gyengül
Mit gondoltok erről, előnyök, hátrányok?
Ilyen kesztyűt akarok venni, mit gondoltok róla:
(nem innen, csak innen linkeltem be)
ti milyen kesztyűt használtok?
nem csökken a szorítóerő, és nem hátráltatja a csuklóízület mozgását sem annyira. inkább az a gond, nehéz méretre találni kesztyűt, mert az szar, ha laza vagy ha túl szűk. a másik probléma, hogy nagyon nehéz tisztán tartani, ugyanis rohadtul beleizzadsz (anyagfüggő). amíg használtam, elkezdett gombásodni, mert ugye ha szoros, és szar az anyaga, és bele is izzadsz...képzelheted.
szóval én nekem tapasztalataim után felejtős a kesztyű, inkább szivacs párti vagyok. sajnos főleg a hátedzés, a lehúzásokkal, húzódzkodásokkal, evezésekkel nagyon szét*kúrja a tenyereden a bőrt, sokszor véresre, vagy pirosra dörzsölte. minél nagyobb a súly amit használsz és főleg ha recés a rúd, annál inkább kell szivacs.
a törölközőt nem ajánlom, mert én 1x próbáltam a rúd köré csavarni és attól ínhüvelygulladásom lett, mert kicsúszott. az 3 hét kihagyás volt:)
én használok kesztyűt, nyomógyakorlatoknál sokkal kényelmesebb, húzógyakorlatoknál meg gurtnit.
lehet csak én vagyok puhány, de ezek nélkül nem tudok rendesen edzeni, a tenyerem úgy fáj, hogy hátráltat a gyakorlat kivitelezésében, és a koncentrálásban.
nyomógyakorlatoknál hasznos mert kényelmesebb a fogás és nem is csúszik a rúd sosem de egyébként ennyi.
szerintem jó ha van.
én használok mert szétmegy a kezem... meg bőrkeményedéses is lesz. Valamint stabilabb is sztem, nem ejtem ki a súlyt :D (bár sztem amúgy sem xd)
Nem izzadok bele, anélkül nem edzek
f19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!