Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izmok lazítása melegítőpárnáva...

Izmok lazítása melegítőpárnával nyújtás után segít? Jótékony hatással lesz, vagy inkább pont fordítva?

Figyelt kérdés
Minden este nyújtok, és általában a combom belső része szokott jobban megerőltetve lenni spárga után. Ezért szoktam utána melegítőpárnával körbetekerni és rajta hagyni. Elősegíti az izmok ellazítását megerőltetés után, vagy csak rosszat teszek vele?

2012. dec. 16. 21:12
 1/3 Dogmatix91 ***** válasza:
a véráramlást segíti a meleg, maximum az izomlázat tudná mérsékelni valamelyest. Szerintem a nyújtás szempontjából nincs hatása (vagy legalábbis elhanyagolható), én nem vagyok lazább 40 fokban mint -10-ben, de biztos lesz majd aki tudja a biológiai hátterét is a dolgoknak :) Egyébként ha úgy érzed használ akkor használd. Ártani nem árt :)
2012. dec. 16. 21:32
 2/3 *Glissade* ***** válasza:
100%

Szija!

Én hellyedben nyújtás közben tenném rá a melegítő párnát, és nem utána.

A nyújtás előtt elengedhetetlen a bemelegítés. De itt nem csak egy kis kar körzésre gondolok, hanem olyan bemelegítésre, amikor meg is izzadsz közben.

A második legfontosabb dolog, hogy meleg legyen a teremben, vagy öltözz be jó melegen, esetleg mind kettő.

De ez a két tényező még mindig csak fél síker.

A síker kulcsa az, hogy épp milyen lelki állapotban vagy. Idegesen, feszülten stb. nem lehet nyújtani, akkor bele inkább bele sem kezdj.

Genetikailag pedig, a csontok állása, és az izmok izületek lazasága befolyásólja.

Tehát mint láthatod, nagyon fontos, hogy meleg legyen!

De inkább nyújtás közben legyen rajtad.

A CÉL AZ, hogy minél inkább lazításra tudd bírni az izmaidat.

És NEM AZ, hogy a túlnyújtott izmokat pátyolgasd.

El kerűlni kéne a túl nyújtást, és nem "gyógyítani".

2012. dec. 17. 00:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!:):)
2012. dec. 17. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!