105 kilóval hogyan ajánlanátok a futást, hogyan kezdjem el?
Nem írtad, hány éves vagy? Szerintem egy lassú, de ugyanakkor lendületes kocogás bele tud férni ilyen súlyfelesleg is. Próbálj először úgy kocogni, hogy 2 percet kocogsz, 1 percet tempósan gyalogolsz. Az is rendben van, amit Montez írt, kardiózz is, de ott ügyelj arra, hogy tartsd a pulzusod még most az elején 140 körül. Amikor azonban ezeket már szinte gond nélkül végig tudod csinálni, tehát hetente 5X, ami 3 futást és 2 kardiót jelent, akkor kezdj el 20 percet a hét 5 napján kocogni. A kardió ekkor is mehet akár párhuzamosan, de legalább 2X. Később:-Nyugodtan kocoghatsz 25-30 percet. Nem lesz jó, nem is fogod azt érezni, hogy életed legjobb dolgát teszed, pedig ugye valójában azt teszed már ekkor, de érezni fogod a változást. Monteztől kérdezz rá az étkezésre, Ő ebben profi, nekünk adott, írt tanácsokat, nem vagyunk éhesek, sokat, én főleg nagyon sokat futok, de teljesen megváltozott az életünk azóta, amióta tartjuk a Montez által ajánlottakhoz magunkat.
A futócipőd legyen egy mindenében megerősített, un. maratoni aszfaltra alkalmas cipő. Ne áldozz rá most sokat, később a LEGFONTOSABB futásnál a cipő, de a kezdeti szakaszban 20 e Ft-nál többet ne költs rá. Nem elég a kényelmessége, hanem fontos, hogy tartsa a lábad. 'Hát az is fontos lenne, hogy befelé vagy kifelé dől a lábad, ó meg még elég sok minden, de miután nem biztos, hogy ezt a mozgásformát fogod alap sportként választani, egyelőre a lábbeli biztos tartását tartsd a szemed előtt. Én már futottam egyszer fél évig teniszcipőben, egy komoly sérülés miatt. Próbálj fel puha t.cipőket is. Nagy lépést tettél, büszke lehetsz magadra, bármikor kérdezz bátran, akár privátban is, mindenben segítek. Montez pedig simán kontrollálja az étkezésed és még sokan fognak írni használható segítő "makókat".
Fel a fejjel, kezd bele, meglásd menni fog!
Üdv.: Rea
Először is egy rendes étrenddel.
Másodszor is, ahogyan fentebb is írták: futógépen állíts be 6 km/h sebességet és 4-6% lejtőt, és gyalogolj egyre többet. Pár alkalom után növeld a sebességet 6.5 és 7.0 km/h-ra, de ne fuss, csak gyalogolj.
Azt nem írtad, hogy a 105 kg-ból mennyi a zsír és mennyi az izom? Csak mert nekem van 120 kg-os bokszoló társam aki jobban fut, mint én. :)
ez a csóka 125 kiló a videón aztán nézd,hogy nyargal 0.25től-
http://www.youtube.com/watch?v=1vGVuzWUCEU
:D
viccen kívül.
kezd úgy,hogy 2 perc kocogás/1 perc séta fél órán át.
és fokozatosan növeld a futással töltött időt,amíg megy már egyben a fél óra.
és a fegyencedzésben leírt módon kezd el edzeni a lábaidat,mert ha minden ütést,becsapódást az ízületi felszínek vesznek föl,akkor ott porckopás lesz elkerülhetetlenül.
az izmok,ha lennének segítenék az ütések csillapítását, nyomás alatt maradna az ízületi tok és így az ízület kenése biztosított lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!