Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit eddzek? Montez válaszára...

Mit eddzek? Montez válaszára is kíváncsi lennék.

Figyelt kérdés

Nyáron elkezdtem a p90x nevű programot, amit már 2× is megcsináltam (több mint 180 napja csak ezt nyomatom), de kellene most már valami más.

A legnagyobb problémám, hogy NEM TUDOK KONDITEREMBE JÁRNI, mert nincs időm a suli miatt, azért csináltam a p90x-et, mert az otthon is tudom végezni.

Szeretnék egy kis + izmot magamra szedni.

Fél évig csakis kis súllyal, nagy ismétlésszámmal dolgoztam. Gondolom ez nem jó, de nagyon kezdő vagyok.

Az étrendemben sajna nincs tápkieg(nem is tudom beletenni), de úgy eszem, hogy a szénhidrátot max ebédig eszek, aztán előtérbe jönnek estig a fehérjedúsabb kaják.

Van ötletetek, mit edzhetnék otthon, ami nem szálkásít, hanem kicsit izmosít is?

2012. dec. 9. 11:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Eleve nem jó volt a kajád így, hogy délután már nem ment ch. Ez pont nem tömegnövelésre való.

Ha vannak súlyzóid, akkor én egy normális bodys edzéstervet csinálnék, pl ezt:

[link]

Majd 2 hónap után lehetne osztott edzés.

Tápkieg nélkül is lehet fejlődni, de a mennyiségeknek meg kell lenni:

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]

[link]

2012. dec. 9. 11:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ!! :)

Tömegnöveléskor hogy lehet megoldani, hogy minél kevesebb zsír rakódjon le? Tudom, nem szűrhető ki 100%-ra, de minimalizálására van tipped?

2012. dec. 9. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod kizárni, annyit tehetsz, hogy pontosan számolod és méred a kaját. De én nem aggódnék egy kis zsírtól, majd leszálkásítod utána, ha lesz már elég izom.
2012. dec. 9. 11:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Még annyit kérdeznék, hogy az mit jelent, hogy pl.

"fekvenyomás 3x10-30" mi az a mínusz 30?

és hogy a gyakorlatoknál van, hogy pl 3×12, 2×15 stb azt úgy kell végezni, hogy végzek a 12 darabbal, aztán megyek a 15-ösre, vagy pedig vége a 12-nek, pihenő és folytatom még kétszer?

Mondom, teljesen kezdő vagyok, de nagyon köszönöm a segítséged! :)

2012. dec. 9. 11:45
 5/7 anonim ***** válasza:

A fekvenyomásból kell 3-szor 10-et nyomni a lehető legnagyobb súllyal, amivel megy éppen szabályosan. Közte persze kb 1perces pihenők vannak. A nyomások előtt pedig 1-2 bemelegítő sorozat is kell kis súllyal.

A 30 az arra vonatkozik, ha nem fekvenyomsz, mert nincs rá lehetőséged, akkor fekvőtámaszból megy a kb 3x30.

Mindegyik gyakorlatnál sima szériák mennek,tehát a legnagyobb súllyal amivel egy sorozatban éppen megy a 10 ismétlés.

ez így megy az átmozgató teljes testes edzésnél. Később majd lehet mást is bevetni, pl piramisban mész fel nagy súlyokra vagy egy-két intenzitásfokozó technikát is lehet alkalmazni, pl szuperszett, részismétlés, erőltetett ismétlés, csökkentett pihenés, stb, de egyelőre nem kell még.

2012. dec. 9. 11:57
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor..ha mondjuk csinálok egykezes fűrészelést(csak példa), ami 3×10, akkor lenyomom az első tizet, kicsit pihi, aztán a következő tizes, majd még egy és csak utána mehet a kövi gyakorlat? :)

Eddig úgy volt az eddigi edzésemben, hogy heti 3 súlyzós edzést csináltam, köztük pedig kardió volt(2× egy héten).

Ha most váltok, vagyis nem kis súly-sokszor, hanem nagy súly-kevesebbszer, akkor is kardió kell még, vagy 1 óra aerob - 1 óra kardió, vagy aerobozzak innentől kezdve?

2012. dec. 9. 12:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Úgy kell, ahogy írtad, hogy evezésnél megcsinálod bal oldalon a 10-et, rögtön rá utána jobb oldalon is. Pihensz keveset, majd megint bal és jobb oldalon evezés, stb. És csak utána következik a másik gyakorlat.

Tömegelésnél is kell heti 1-2 aerob edzés a szív- és érrendszer karbantartására. Ha megy elég kaja, akkor izmosodni fogsz.

2012. dec. 9. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!