Tejsavófehérje? A tej (tehéntej) legjobb tudomásom szerint a gyermekkort elhagyva tökéletesen felesleges élelmiszer. Nincs enzim, ami lebontja a fehérjét, így értelmetlen fogyasztani.
Mielőtt leordítja valaki a fejem, olvasson utána.
A tejsavófehérje mitől lesz jobb ezen a téren?
Rendszeresen étkezem, és most akarok az edzések miatt fehérje alapú étrendkiegészítőt venni.
Amúgy meg a tej is jó tömegelés alatt( ha nem vagy laktóz érzékeny). Sokan (ezen az oldalon is) azt mondják,hogy a "kiscicák isszák". De a tejcukor lassan felszívódó CH.Ok,ok de 1,5 g zsír van 100ml-ben-
Na és most bemásolom Chris Aceto 10 top izomépítő tápanyagából a tejet,ami 4. helyen áll:
"4. Teljes tej
Ha igazán nehezen fejlődő típus vagy, akkor felejtsd el a félzsíros, vagy zsírszegény tejet! Ezek a diétázóknak valóak! 4,5 dl teljes tej 16 gramm fehérjét és 16 gramm zsiradékot tartalmaz. A tej zsírtartalma rövidebb szénláncú zsírsavakban gazdag, melyek önmagukban is anabolikus hatással bírnak, csökkentik az izomszövet lebomlást, és nehezebben végzik a zsírraktárakban, mint az egyéb zsírsavak. A tej zsírtartalma emellett fontos a D-vitamin felszívódásához, mely csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát. Nem véletlen, hogy a 60-as, 70-es évek testépítői, mint Arnold és Franco rengeteg tejet fogyasztottak, és mai szemmel is hatalmas izomszörnyek voltak."
/Nincs enzim, ami lebontja a fehérjét,/
de van
a laktózérzékenyeknek nincs laktáz ami lebontaná a laktózt náluk ez probléma de nem mindenki laktóz érzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!